ПРЕДСТОЯТ НИ ВЕЛИКИ ДНИ - ДНИ НА ВЪЗХОД И НА ПОЗОР!

ПРЕДСТОЯТ НИ ВЕЛИКИ ДНИ - ДНИ НА ВЪЗХОД И НА ПОЗОР!

Конституционният съд свиква заседание на 14-ти юли т.г., на което ще бъде разглеждан зловредният ЗСУ. По очевидни причини, тази битка ще бъде многократно по-трудна, отколкото битката срещу ИК. При всички положения, създалата се обстановка само спомага за вземането на единствено правилното решение. Защото - да покажеш уж желание за диалог и всенародно обсъждане, само за да не проведеш такъв и нищо да не промениш в първоначалния текст на закона означава, че намеренията ти не са били искрени.

Захари Карабашлиев: Живеем в едно от срамните времена на България

Захари Карабашлиев: Живеем в едно от срамните времена на България

В случай, че не сте го разбрали - злото настъпва. И дори не се бори с нас, защото ние не се борим с него. А и защото се е мултиплицирало на всяко ниво, ерозирало е най-фундаментални човешки устои, а и вирее в метастази там, където доброто бездейства. Вазов е прозрял силата му отдавна: “по-зло от оръжие стои в нашта власт - Апатията!” Познато, нали? Апатията.

Как София изяжда България

Как София изяжда България

“София не е България” - тази крилата фраза се опитва по популярен начин да обясни разделителните линии между столицата и останалата част на страната. Разликата се вижда и в изборните резултати, и при средните заплати. По данни на Националния статистически институт (НСИ), през третото тримесечие на тази година средната заплата в София е била 1 704 лева, а за страната - 1 266 лева.

Антон Горчев - непотърсен и забравен

Антон Горчев - непотърсен и забравен

Мечтал е да стане летец, но заради прекарана в детството туберкулоза, го определят като негоден за такава професия. И той се посвещава на другата си страст - киното и театъра. Там претворява десетки впечатляващи роли. Само в киното е заснет в над 40 филма. Спомнете си само "Козият рог", "Горе на черешата", "Сватбите на Йоан Асен". От 1990 година се препитава като таксиметров шофьор, продавач на цветя... Съсипан от бедност, умира - непотърсен и забравен.