Как Англия изпрати 130 000 деца в робство (ВИДЕО)

Как Англия изпрати 130 000 деца в робство (ВИДЕО)

Облечени прилично, измити, децата са потегляли, за да не се върнат никога вече. Тайната започва да излиза на повърхността често съвсем случайно- когато стават популярни ДНК тестовете и някои австралийци и канадци откриват, че имат корени в Англия. Днес наричат тази програма "зле ръководена" и официално я обявяват за грешка. Тази грешка е продължила цели 47 години.

Четенето се превърна в селфи нарцисизъм

Четенето се превърна в селфи нарцисизъм

Фрапираща е именно споменатата от мен истерия, манията за показност, която е завладяла множество хора и най-вече младите. Да си направиш селфи с книгата, което да пуснеш във фейсбук и/или в инстаграм. Или пък кадър, акцентиращ пак върху цялата книга с част от бедрата ти (особено ако си жена), на фона на жаркото слънце и парещия морски пясък на поредния черноморски (или гръцки) курорт. Да метнеш две-три гениални мисли на Волтер, Чехов (тази за чая и обесването ми е любима) или Стайнбек в социалните мрежи, макар да не си чел дори нито едно тяхно произведение и (много вероятно) да не знаеш почти нищо за техния житейски път.

Поемете отговорност и спрете да убивате безумно на пътя

Поемете отговорност и спрете да убивате безумно на пътя

Да бързаш, да бързаш - колко да бързаш?! Колкото и да бързаш, по-бързо няма да стигнеш! Напротив по-бързо ще стигнеш до ония свят, бързайки! За къде си се разбързал? Пътувай, празнувай, шофирай, отлитай. Прави със себе си каквото искаш! Но не убивай невинни, тръгнали за някъде.