Отец Силвестър с призив към всички християни

Отец Силвестър с призив към всички християни

Светата ни православна вяра категорично се противопоставя на опитите за възстановяване на кукерството и кукерската традиция. Разбира се, всеки има право да прави каквото намери за добре, но апелът ми е отново към православните християни, защото те са избрали да бъдат синове и дъщери на нашия Господ Иисус Христос и да го следват достойно. Тази тяхна принадлежност ги задължава да не се допират до учения, практики и действия, които произхождат от противника на нашата вяра - дявола.

Докъде ще стигнат НПО-тата...

Докъде ще стигнат НПО-тата...

Днес Унгарският парламент разисква законопроект за ограничаване на НПО, работещи с бежанци. Една от точките изисква от НПО да плащат в хазната 25 процента данък върху финансирането си от чужбина. НПО са възразили гневно. Резонно е (нали милите затова работят?), но не това е смешното в ситуацията.

Ужасяваща статистика

Ужасяваща статистика

А иначе полза от Истанбулската конвенция има. Най-малкото заради дебата, дето ни отвори очите. А ние очите си ще продължим да ги държим отворени и нека никой да не заблуждава по този въпрос. И да, законодателството и другите обществени практики трябва да се усъвъшенстват така, че добрите идеи в Конвенцията (има и такива, макар и калпаво поднесени) да се наложат ефективно.

Новото преселение на народите

Новото преселение на народите

Хората се питат - защо се прави всичко това? Кому е нужно ново преселение на народите? Отговорът дава самият Джордж Сорос в едно интервю отпреди няколко години - суверенната държава е несъвместима с отворените глобални пазари. Цялата тази глобална миграционна вакханалия има една цел - да разруши суверенната държава като явление и да осигури пълна глобална власт на наднационални структури като картели, корпорации, банки, и прочее.

Българска безпаметност

Българска безпаметност

В любимия ми тролей 2. Шофьорът ни сваля на "Гурко" с думите, че е спряно движението към паметника Левски. Тридесетина годишен мъж, с истинско недоумение го пита: "Ама защо, няк`ва катастрофа ли е станала?" Станала е, мисля си, отдавна е станала.

Борбата срещу антифашисткото движение в цифри

Борбата срещу антифашисткото движение в цифри

За борба срещу антифашисткото движение са изразходвани 197 586 286 лева, като от тях 63 милиона са дадени за награда за убити партизани и ятаци. Цифрите за жертвите и паричните средства показват как „демократичните” буржоазни правителства и монархията са се борили с политическите си противници от 1923 до 1944 г.