Това ли са "нормалните българи"?

Това ли са "нормалните българи"?

Кои и какви са "нормалните българи"? Така зададен, въпросът е безсмислен и даже глуповат, защото допуска, че съществува някаква абсолютна и общовалидна нормалност. Виж, ако се разбие на по-конкретни въпроси в социологическа анкета, това питане вероятно би могло да послужи за "изчисляване" на някакъв съвкупен образ на българина в проценти.

Наистина ли домашното насилие е предизвикано от патриархата?

Наистина ли домашното насилие е предизвикано от патриархата?

Откакто започнаха споровете около Истанбулската конвенция, многократно беше изтъкнато от нейните защитници, че България има проблем с домашното насилие и той се дължи на патриархалните ценности и презрителното отношение на мъжете към жените.

Боян Чуков: Кой е суверен в България? Народът?

Боян Чуков: Кой е суверен в България? Народът?

Продължава да се разширява пропастта между тези, които са „против“ и тези, които са „за“ ратифицирането на Конвенцията. Достатъчно ясно българският народ показа, че минимум около 80% от него са „против“. Е, кой е суверенът в България? Народът? Или група обикалящи медиите „експерти“, „специалисти“, „преводачи“, „наукообразни лаладжии“, лица с неустановен „социален пол“ или обикновени джендърчета, които си заработват евронадниците, еврохонорарите, евротраншовете, евросубсидиите...

Белият хетеросексуален мъж е под прицел

Белият хетеросексуален мъж е под прицел

"Гледам сега целия глобален, настървен и назидателен бой по канчето на белите, хетеросексуални мъже и направо ми е зле и направо не си е честно. Сега аз може и да съм една клета, музейна, по-скоро по парижки, отколкото по #metoo гледаща на отношенията мъж-жена източноевропейка, с подчертан сантимент към “източна” и с дебело подчертан шрифт за "европейка", но това не се търпи."

Нели Янакиева: ЕС разруши Италия!

Нели Янакиева: ЕС разруши Италия!

Докъде докараха третата икономика в Европа — до фалит и (не дай боже!) до гражданска война. Вече има движения и партии, които организират излизането на страната от НАТО и ЕС! Италия си е самодостатъчна- какво не произвеждаше? Всичко! И с най-голямо качество! До къде стигна? До разруха! Е, след като с две-три думи ви обясних какво направи масонския, американски проект ЕС, с такава държава — направете си сметка какво стана с България и как ще приключи скоро!