Не ме е страх от смъртта! Яд ме е на това беззаконие!

Не ме е страх от смъртта! Яд ме е на това беззаконие!

С брат ми попаднахме на много смущаващи документи. Някакъв проект за предварителен договор между Митрополията и частна фирма за прехвърляне собственост на 4000 декара земя край Бургас. Секретарят Вълкан Янев прави тази многоходова операция няколко години. Държи при себе си нотариални актове на хиляди декари църковни земи и тази информация я пази единствено за себе си, в пълен разрез със закона и Устава на БПЦ. Сега, във вторник, с екип от доблестни мъже и жени, успяхме да осуетим този пъклен план. Но сърцето ми взе да се предава... Високо кръвно, аритмия... Не ме е страх от смъртта! Яд ме е на това беззаконие! Вълкан трябва да си ходи, за да може да се случи нещо хубаво в тази епархия!

Животът в Сиатъл: Протести и вирус

Животът в Сиатъл: Протести и вирус

Както се очакваше, протестиращите от “Capitoll Hill” започнаха да се прибират по домовете си. Неотдавнашните престрелки допринесоха за това: един човек почина, а трима бяха ранени. Престрелките са станали между цивилни, а полицията не е била там. Разбирам, че повечето протестиращи в този CHOP (Capitol Hill-Okupation-Protest) са били мирни хора, съответно са се уплашили. Не искат проблеми с полицията. Според организаторите, целите на протеста са постигнати, а по-нататъшната протестна дейност се прехвърля в социалните мрежи.

Пращат армията на корона-българите в Неапол

Пращат армията на корона-българите в Неапол

49 са вече българските граждани с положителни тестове за коронавирус в Мондрагоне, до Неапол. Десетки български роми се опитаха в четвъртък сутринта да насилят огражденията и да напуснат червената зона. В такава са превърнати няколкото стари блока, където живеят стотици български роми. От дни те са поставени под карантина заради огнище на COVID-19.