Проф. Сергей Капица - Грешим, когато помпаме национални страсти

Проф. Сергей Капица - Грешим, когато помпаме национални страсти

Особено грешим, като помпаме национални страсти. А общото между нас е много повече. Немският теолог Кюнг, който се занимава със сравнително религиознание, твърди, че всички религии в съдържанието си са еднакви – трябва да се уважават животът и човекът, а всичко останало, касаещо евреите или мюсюлманите, будистите или християните, са епизоди от най-новата история.

Евтиният клонинг на любовта

Евтиният клонинг на любовта

Имат високо самочувствие. Знаят, че за това, за което се работи дълги години, те трябва да направят минимално усилие - да продадат вагината си. Те знаят как и на кого да я продадат. Или се научават. Не знам. Добре де...щом се продава, от кого се купува? Мъже, кажете, защо си давате парите на жени, които са безкрайно прости и не ви обичат? Защо позволявате да си лягат до вас? Те са една голяма лъжа. И отвън и отвътре.

Иван Бакалов: Ето колко точно сме зле!

Иван Бакалов: Ето колко точно сме зле!

Ако някой не е наясно колко сме зле, ето малко числа за сравнение. През 2016 износът на вино от България е на стойност 65 млн. лева (33 млн. евро - данни на НСИ). Например Австрия изнася вино за над 150 млн. евро годишно - пет пъти повече. Колко е българският износ на вино от БВП? Даже не може да се сметне. БВП на България е 45 млрд. евро за 2016, износът на вино е някъде 0,07%. А производството на авточасти у нас (поръчки на чужди компании) е на стойност около 4% от БВП. За съжаление тази стойност не отива изцяло в БГ-икономиката.

Иво Христов: Бойко Борисов бърка или лъже!

Иво Христов: Бойко Борисов бърка или лъже!

По БТВ премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 - март 2004г., когато неин собственик беше Петър Манджуков. А не г-н Пеевски, както внушава г-н Борисов. Много години след моето напускане телевизията бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР съветничка, в онези години репортер в телевизията.