Марк Лила: Ние не сме елементарни частици

Марк Лила: Ние не сме елементарни частици

“Ако искате да спасите душата на Америка, помислете да станете пастор. Ако искате да накарате хората да се изповядат и покръстят, облечете бяла роба и отидете на бреговете на река Йордан. Но ако искате да си възвърнете страната от десницата и да донесете трайна промяна на онези, на които държите, е време да слезете от амвона. И щом слезете, се научете да слушате и да си представяте. Ще трябва да посещавате места, където няма безжичен интернет, кафето е лошо, където няма да имате никакво желание да публикувате снимки от вечерята в Инстаграм. И където ще ядете с хора, които искрено благодарят за това, което имат в чинията си. Не ги гледайте отвисоко… Политиката в демокрацията е убеждаване, а не себеизразяване. Приемете, че никога няма да бъде

Кой уби Лора Палмър?

Кой уби Лора Палмър?

Няма да кажа кой уби Виктория. Не, че го крия, а просто не е той. Който и да е той, не е той! В краен случай, ще е той, но само наполовина или за половината от вас. Колкото повече измекярите на властта се напъват да изкарват убийството битово, криминално, толкова повече се засилват подозренията на обществото, че има нещо гнило.

Защо много бели феминистки приемат исляма?

Защо много бели феминистки приемат исляма?

Преди да смени вярата си, Луис е била много объркан човек, разкъсван от вътрешни противоречия. Ислямът й е предложил изход и това е суровата истина. Когато патриархалното християнство се предаде на прогресивния секуларизъм, пътят към исляма се отвори.

Иван Бакалов: Колеги журналисти, не се плашете!

Иван Бакалов: Колеги журналисти, не се плашете!

Колеги журналисти, колкото сте останали необслужващи властта - не се плашете. Знам, че е естествено много журналисти, които се опитват да публикуват нещо опасно и критично, ще се уплашат - дали пък не са я убили защото решила да пуска опасни теми по кабеларката? Това убийство може да изглежда като за назидание, да уплаши журналистите, особено в такава феминизирана професия, да стресне колегията, да не си позволяват много.

Истеричните реакции на убийството в Русе не помагат на истината

Истеричните реакции на убийството в Русе не помагат на истината

Каквато и да е истината за убийството в Русе, няма значение, защото излезе във Фейсбук и световните медии - бедата става глобална, защото внушенията са направени преди да е изяснена тя. До този момент няма никакви основания да се мисли, че това убийство е нещо различно от криминално-битов сюжет и от него да се правят обобщенията, изведени по установени български канали и копипейстнати в ББС и по всички западни издания, които не работят по-различно от нас.

Бойният клуб на Доналд Тръмп

Бойният клуб на Доналд Тръмп

От момента, в който слезе от асансьора на „Тръмп тауър“, за да се впусне в голямата политика, президентът Доналд Тръмп показа един отличителен талант: невероятна способност да вдъхновява политическите си противници да се самоунищожават. Това е Боен клуб: противникът се оказва илюзия.