Това видео може да го гледате. Няма проблем. (ВИДЕО)

Това видео може да го гледате. Няма проблем. (ВИДЕО)

Това видео не е никак проблематично. Просто - клъц, изтегляне, зашиване, елементарни процедури. Докторски занимания. Това видео е политкоректно. То не засяга никоя малцинствена група. От това видео няма да се засегне никой неолиберал. Спокойно. Това видео просто е ОКЕЙ. Нали?

Краят на свободата

Краят на свободата

Вицовете и шегите трябва да са похвални?! Шоуто на Дони може да е най-тъпото във вселената. Хуморът може да е плосък, бездарен, безвкусен, абе ако ще – пълна простотия да е. Но не може да бъде забраняван. Не може да бъде премахван и гонен, като вещица в Средновековието. Ограничим ли възможността да говориш, каквото си искаш, губим всяка свобода. Няма оправдание и няма аргумент, който да позволява някой да каже - тия смешки са обидни, свалете предаването.

Не може да спасите децата си „после“...

Не може да спасите децата си „после“...

Тия притеснени наши родители получиха толкова присмех и подигравки, заради страховете си. Но за разлика от присмехулниците, които живеят в розов балон, аз с очите си виждам, че родителите ИМАТ основания да се страхуват. И не, не е фалшива новина. И не, не е истерия. И да, страшничко си е. Защото...

Изкривяване на истината.  (НПО срещу журналисти)

Изкривяване на истината. (НПО срещу журналисти)

И човек се пита – какво стана?... Защо е тази агресивна политика на налагане, например, на идеята за Истанбулска конвенция и Стратегия за детето? Защо да речем, Георги Богданов, председател на най-голямата НПО, работеща по „детските политики“ – Национална мрежа за децата напада журналист като Карбовски (неоснователно и доста грозно) за работата му, която е видяна от всички, които имат телевизор или интернет?

Адв. Хаджигенов: С избирането на Гешев - правосъдието ще умре, а на негово място ще се възроди еднолична диктатура

Адв. Хаджигенов: С избирането на Гешев - правосъдието ще умре, а на негово място ще се възроди еднолична диктатура

България е пред избора на нов главен прокурор. Дали обаче наистина съществува избор при наличието на един единствен човек, номиниран за позицията? Защо името на Иван Гешев предизвика опасения сред не малка част от гражданите? Защо в публичното пространство се появиха термини като „гешевизация“ и „гешефтура“? Каква е диагнозата на българската прокуратура – всичко това четете в интервюто на Lentata.com с адвокат Николай Хаджигенов.