Работата на артиста представлява абсолютна свобода

Работата на артиста представлява абсолютна свобода

Сега попадам на един цитат от интервю на Кристо, който до момента не бях чел. За мен този цитат е велик. И ви предлагам да го прочетете няколко пъти и после сериозно да се замислите. "Едно от удоволствията на това да си артист е да правиш онова, което искаш. Всички наши творби, мои и на Жан-Клод, са напълно безполезни, абсолютно безсмислени, никому ненужни. Светът може да живее и без „Завесата в долината“ или без „Бягащата ограда“. Ние не правим нищо добро или лошо, всички тези морални дискусии са напълно излишни. Работата на артиста представлява абсолютна свобода и е крайно далеч от политиката, морала и прочие.“

Словото съществува и има памет

Словото съществува и има памет

Словото има своята сила и своята памет. То има сила, каквато няма нищо друго. И когато се опитате чрез слово да убиете някой, помнете, че вашият опит за убийство ще се върне наобратно - със същата сила и ярост, с която сте го отправили в някаква посока. Днес е 24 май. И знам едно - ако някога изпитам желание да изляза на площада с паве в ръка, то ще е само за едно - за да се противопоставя на всяко желание за поредна подмяна. Защото ние можем с много. Можем и с малко. Но не можем без памет и без посока. Честит празник, скъпи приятели. И помнете, че всичко, което сте постигнали в живота си се дължи на словото.

Когато киното не беше тъпа пластмасова машина

Когато киното не беше тъпа пластмасова машина

За тези, които смятат, че киното е "Марвел" и евентуално нещо малко извън него това едва ли говори каквото и да било, но за нас, които израснахме на опашките пред кино "Дружба" (сегашното "Одеон") имената на режисьори като Марко Ферери, Луис Бунюел, Годар означаваха много.

ТУЛУП

ТУЛУП

Ок, да приемем, че Борисов визира някой глупав човек, който спи до обяд и после пише статуси. Обаче глупавите хора не ги бива в писането, мама му стара. Пак не излиза. Готов съм да формулирам нова дефиниция. Даже аксиома, защото не подлежи на доказване. Тя е следната - никой политик не визира глупавите, когато прави изявление. Защото, ако не са глупавите, никой политик няма да вземе гласове...

Живеем в особено време. Времето на беззъбите!

Живеем в особено време. Времето на беззъбите!

Днес живеем във времето на беззъбия мейнстрийм. Ядем "безопасна храна", дишаме "безопасен въздух", гледаме "безопасна телевизия" и слушаме "безопасна музика". Опасявам се, че нашето бъдеще е в тази посока. Знаете ли защо? Защото самите вие вече не искате някой да каже нещо остро.

Решете задачата!

Решете задачата!

"Уважаеми клиенти. Съобщение - касите не приемат плащане с кредитни и дебитни карти. Извинете за неудобството.". Ама моля ви се. Няма за какво. В кеш имам сумата от 20 стотинки. Ако извадя и 20-те от количката, стават 40... Пита се в задачата - как хем да съм съзнателен гражданин и да не плащам в кеш (според държавните директиви), хем да си платя покупките в магазина.