Когато киното не беше тъпа пластмасова машина

Когато киното не беше тъпа пластмасова машина

За тези, които смятат, че киното е "Марвел" и евентуално нещо малко извън него това едва ли говори каквото и да било, но за нас, които израснахме на опашките пред кино "Дружба" (сегашното "Одеон") имената на режисьори като Марко Ферери, Луис Бунюел, Годар означаваха много.

ТУЛУП

ТУЛУП

Ок, да приемем, че Борисов визира някой глупав човек, който спи до обяд и после пише статуси. Обаче глупавите хора не ги бива в писането, мама му стара. Пак не излиза. Готов съм да формулирам нова дефиниция. Даже аксиома, защото не подлежи на доказване. Тя е следната - никой политик не визира глупавите, когато прави изявление. Защото, ако не са глупавите, никой политик няма да вземе гласове...

Живеем в особено време. Времето на беззъбите!

Живеем в особено време. Времето на беззъбите!

Днес живеем във времето на беззъбия мейнстрийм. Ядем "безопасна храна", дишаме "безопасен въздух", гледаме "безопасна телевизия" и слушаме "безопасна музика". Опасявам се, че нашето бъдеще е в тази посока. Знаете ли защо? Защото самите вие вече не искате някой да каже нещо остро.

Решете задачата!

Решете задачата!

"Уважаеми клиенти. Съобщение - касите не приемат плащане с кредитни и дебитни карти. Извинете за неудобството.". Ама моля ви се. Няма за какво. В кеш имам сумата от 20 стотинки. Ако извадя и 20-те от количката, стават 40... Пита се в задачата - как хем да съм съзнателен гражданин и да не плащам в кеш (според държавните директиви), хем да си платя покупките в магазина.

Моята история със С.Г. Груп

Моята история със С.Г. Груп

Знам защо им се отпуска точно в момента тоя заем на колекторите. Той им се отпуска, за да имат повече капацитет да събират парите, които ще дължим покрай безлихвените кредити, които държавата великодушно ни отпуска по време на криза.