Аз в такава, бабо, гилдия не ща.

Аз в такава, бабо, гилдия не ща.

Пичове. Вие седнахте на една маса с ГЕРБ. И те ви обещаха. И вие извикахте “победа”. Преди време, когато аз бях съавтор на петиция, не отидох на среща с Банов. А малко преди това вие отново писахте една декларация, с която го подкрепихте. Помните ли? Разбирам, че някои са много разочаровани, че съм ги нарекъл “елит”. Ами “елит” сте. Ако не бяхте “елит”, може би писмото ви за подкрепа щеше да е свободно разпространено, а не разнасяно апокрифно.

Това ни е цената...

Това ни е цената...

Преди точно година моя милост и Даниела Кузманова направихме една петиция с искания за помощ за независимия културен сектор. Тогава почти никой не ни обърна внимание. Разнасях петицията с 2500 подписа като цветарка из всички институции у нас.

От доста време насам в българското изкуство съществуват две идейни течения...

От доста време насам в българското изкуство съществуват две идейни течения...

Едното смята, че изкуството се прави за публиката. За да стигне до нея, за да предизвика посещения, за да пълни зали. Има и второ идейно течение - то смята, че изкуството трябва да е достояние на колкото се може по-малко хора, защото то е нещо много елитарно и не е предназначено за всеки.

Толкова политкоректно  е станало модерното поп кино

Толкова политкоректно е станало модерното поп кино

В последните месеци изгледах доста сериали. Някои ме впечатлиха. Други - не. А някои изобщо не ги издържах, като например Good omens, който спрях да гледам след втора серия. American gods издържах с мъка, като особено непоносими бяха историите, с които започва всяка серия, а палавите сцени между голи брадати джинове и такаиметрови шофьори от Пакистан още ме преследват в съня ми.