ШАШКАНИЦА

ШАШКАНИЦА

Какво да я правим тая новина? Не, не може без нея. Не може испанците да го напишат, а ние да се правим на "Работническо дело". Ние наистина вече много приличаме на "Работническо дело". Някой знае ли какво е "Работническо дело"? Никой?! Ама всички знаем как да се борим за правата на жените, нали?

Втори план постфактум

Втори план постфактум

Цвети, момичето, което спасяваше книги и е организирала виртуална книжарница след нашето предаване е персона нон грата в.... пунктовете за скрап. Всички далавераджии с тенеке вече не я пускат по складовете, защото е токсична - давали са я по телевизията. Очаквайте продължение. Тя няма да спре да събира книги.

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГРАНИЦА

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГРАНИЦА

Не е важно. Спомнете си къде отиде животът ви през тези 30 години, от оня празник, до днес. Спомените нямат въпросителна. Имат точка. За много хора тази точка е днес. Защото съзнателният, а и полезен, а и активен живот не е по-дълъг от 40 години. Към 15 хиляди дни. 30 от тези години за нас минаха. Остават , може би, десет години. Около 3650 дни. Сметките не са точни, но въпросът остава. Къде отиде животът ви през тези години. Сравнявай.

СЛУЧАЯТ Р.Я. Как работи държавата с вашите деца?

СЛУЧАЯТ Р.Я. Как работи държавата с вашите деца?

Документът е изключителен пример за бездушието на институциите, лесното взимане на деца, скандинавските модели и необоснованите изводи, че децата знаят какво искат. Когато искания на деца се формулират от родител, това се смята за манипулация. Когато искания на деца се преформулират от институция, това се смята за неоспоримо. Откога това е така???