ДЕНЯТ, В КОЙТО СПРЕМ ДА ГОВОРИМ

ДЕНЯТ, В КОЙТО СПРЕМ ДА ГОВОРИМ

В момента в Габрово митингът пред следствената служба иска да разбие вратите и да нахлуе, за да търси справедливост. Какъв е този митинг? Митинг на расисти ли е? Искат да набият двама представители на гетото, пребили продавач или искат справедливост?

ДИВОТО ЗОВЕ (Марин Розата)

ДИВОТО ЗОВЕ (Марин Розата)

Чупене на ръце, побоища, кръв, алкохолни маратони и дълги години по наровете в затворите. Сред опиянението на една циганска сватба Мартин Карбовски случайно се натъкна на рецидивиста Марин Розата и се опита да разбере кое може да накара един човек да престъпи всички човешки и божи закони.

ДЕЦА, ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА

ДЕЦА, ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА

Домът за деца в с. Факия, Хасковско: какво всъщност се случва на родените с увреждания люлки, излишните членове на това общество? Мартин Карбовски отиде в другия край на страната, за да нахвърля своите малки репортажни късчета истина от хастара на днешния живот - без тъй характерния за жанра горестен патос.

ФАШИЗМЪТ ОТНОВО

ФАШИЗМЪТ ОТНОВО

“Фашизмът” е малко четената (но много известна) книга на Желю Желев, с която измихме очите си пред света - явно и ние сме имали дисидентска литература. Фашизмът описва арсенала на хитлеровия авторитаризъм. Но описан подробно през 1984, същият иронично прилича на всичко комунистическо у нас.