Втори план постфактум

Втори план постфактум

Цвети, момичето, което спасяваше книги и е организирала виртуална книжарница след нашето предаване е персона нон грата в.... пунктовете за скрап. Всички далавераджии с тенеке вече не я пускат по складовете, защото е токсична - давали са я по телевизията. Очаквайте продължение. Тя няма да спре да събира книги.

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГРАНИЦА

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГРАНИЦА

Не е важно. Спомнете си къде отиде животът ви през тези 30 години, от оня празник, до днес. Спомените нямат въпросителна. Имат точка. За много хора тази точка е днес. Защото съзнателният, а и полезен, а и активен живот не е по-дълъг от 40 години. Към 15 хиляди дни. 30 от тези години за нас минаха. Остават , може би, десет години. Около 3650 дни. Сметките не са точни, но въпросът остава. Къде отиде животът ви през тези години. Сравнявай.

СЛУЧАЯТ Р.Я. Как работи държавата с вашите деца?

СЛУЧАЯТ Р.Я. Как работи държавата с вашите деца?

Документът е изключителен пример за бездушието на институциите, лесното взимане на деца, скандинавските модели и необоснованите изводи, че децата знаят какво искат. Когато искания на деца се формулират от родител, това се смята за манипулация. Когато искания на деца се преформулират от институция, това се смята за неоспоримо. Откога това е така???

КОЛЕДНО ПИСМО ОТ МОЯТА ГРЕТА

КОЛЕДНО ПИСМО ОТ МОЯТА ГРЕТА

Не пазарувай. Има един момент на 24 и 30 декември, когато всички хора и мъртъвци излизат да си купят храна и нещо пластмасово. Ти не го прави. Алтернативата е да пазаруваш нощно време - денонощни хипермаркети има, приключението да си почти сам в магазина е достойно за филм. Тълпата е месо, касите в хипермаркетите са месомелачка, не влизай в този улей на гадната радост, че си жив и ще акаш повече на Коледа. От което не печелиш ти.

ОБИЧАЙ ПРОТЕСТИТЕ ИЛИ УМРИ

ОБИЧАЙ ПРОТЕСТИТЕ ИЛИ УМРИ

Епохата, новата - тя доста обърка глупавия по природа българин, разчитащ на езическите си вярвания и един колеблив християнски бог, който не ни върши много работа. Нашият Христос не е като гръцкия Христос, така да се каже. Сделката между българите и Бог е проста - за какво да ти благодаря, като не си ми полезен. А Бог отвръща със същото - живей в ракиена мизерия и салатено въодушевление, след като си скот по душа и външна тоалетна.