Войната с Бог приключи

Войната с Бог приключи

Моята война с Бог приключи. Видях с очите си как вярата преборва тежки болести и държи гръбнака изправен. Тихо, достойно и без показност. Видях, че помага на хората да живеят без страх от смъртта. И разбрах, че аз, като атеист, нямам опора. Нямам надежда. Нямам онази невидима сила, която да ме кара да се изправя всеки път, когато падна.

СЗО напълно заслужава орязването на парите

СЗО напълно заслужава орязването на парите

Тръмп допусна грешка да се довери на СЗО, които до средата на февруари уверяваха света, че нещата са под контрол. Тук отварям една скоба - много глупости се изписаха за генерал Мутафчийски, който първо бил казал едно за вируса, а после друго. Ми не, Айнщайн, той първо се довери на СЗО, така както го направиха ВСИЧКИ. СЗО напълно заслужава орязването на парите, заради дезинформацията, която изпрати и с това причини смърт и болести, които можеха да бъдат избегнати.

Спрете да третирате читателите си като олигофрени

Спрете да третирате читателите си като олигофрени

Работа на учените е да успокоят хората, че няма никаква връзка между наличието на 5G мрежи в Ухан и Ломбардия, и опостушителния удар на коронавируса в тези региони. А на мен просто ми се иска медиите в България да си вършат по-качествено работата и да спрат да третират читателите си като олигофрени, както и да бълват олигофрении заради качеството на произвежданите от тях новини. Защото процесът е двупосочен.

Обикновен грип или нещо друго

Обикновен грип или нещо друго

И да - епидемията от коронавируса не е новото издание на черната смърт, но не е и "обикновен грип". Не изпитвам грам съчувствие към онези, които се опитват да извлекат политически дивиденти от ситуацията. Пет пари не давам за „гражданските свободи” на една доказано невежа, но истерична част от нашите сънародници, която неистово държи да си пие латето на жълтите павета. Сърцето ми се къса САМО за онези, които нямат с какво да нахранят децата си. И настоявам държавата да помисли първо за тях.

Борба за оцеляване

Борба за оцеляване

И си дадох сметка, че за няма и три седмици, се превърнахме в малтусианци, пресмятащи стръвно човешки животи и човешка смърт. За няма и три седмици заговорихме за "качествен отбор на човешкия материал", а основополагащи ценности като хуманизъм и цивилизованост, са на път да бъдат заметени под килима на глада и борбата за оцеляване.

Купуваме време

Купуваме време

В случая се гони една-единствена цел: да се забави разпространението, докато излезе ваксина, докато има адекватно лечение за болните и докато дойде по-топло време, което ще забави епидемията, или поне заразяването да става поетапно, така че медиците да могат да го поемат. Купуваме време.