Бай Христо, спри да лъжеш и за еврото!

Бай Христо, спри да лъжеш и за еврото!
10-01-2023г.
0
Александър Урумов

Бай Христо, спри да лъжеш и за еврото!
Обяснявам бавно, 
за повторения готов, и мудно, 
защото имам подозрения,
че Христо Иванов
разбира трудно!  
----
Все си казвам - не обръщай внимание на лъжите на “Капитал” и техните политически марионетки, гледай си книгите - завършваш изключителен бестселър в момента с високи оценки от умни и уважавани хора-рецензенти.
Не се занимавай с глупости, бай Урумов, така си казвам.
Ама не се издържа, братя и сестри.
Понеже наистина страшни глупости е написал бай Христо Иванов.
Ето това е чудовищна глупост и безспорна неистина: 
"Трябва да си даваме ясна сметка, че ако сега изпуснем прозореца за влизане в Еврозоната, не е ясно изобщо кога ще се отвори отново".
Га че ли говори за магически цилиндър на някой илюзионист - те така гледат на господарите си: като на някакви капризни магьосници. 
Сега внимателно и /ще гледам/ накратко да обясня защо това е брутална мега-лъжа. 
Обяснявам бавно, 
за повторения готов, и мудно, 
защото имам подозрения,
че Христо Иванов
разбира трудно!  
Първо,  което съвсем спокойно може да е последно.
Няма отворен прозорец за приемане на еврото в България.
Повтарям, няма отворен прозорец за приемане на еврото у нас.
Защо няма отворен прозорец за приемане на еврото у нас?
Защото този прозорец се отваря от страна на тези, които приемат България в еврозоната.
Нали така?
За да приеме България еврото, трябва да я приемат България в еврозоната.
За да я приемат България в еврозоната, тя трябва да бъде поканена от страна на Европейската централна банка и Европейската комисия, които в свой Конвергентен доклад правят подробен анализ на готовността на страни-членки на ЕС и нечленки на Еврозоната за въвеждане на еврото.
Последният такъв доклад е от 1 юни 2022 година.
Ето го на сайта на ЕЦБ на български
https://www.ecb.europa.eu/…/ecb.cr202206~e0fe4e1874.bg.html
Ето го тук също на английски 
https://www.ecb.europa.eu/…/ecb.cr202206~e0fe4e1874.en.html
Какво, освен всичко друго, се казва в този много дълъг доклад, представен от бай Фабио Панета, член на борда на Европейската централна банка?
Казва се, че България не изпълнява критерия за инфлация и затова не може да бъде приета в еврозоната, тоест, бай Христо, България не може да въведе еврото, защото няма никакъв отворен прозорец!
Това, бай Христо, ни го казват от Европейската централна банка, в която съм присъствал на десетки заседания в продължение на 9 години като национален представител в  Комуникационен комитет към ЕЦБ и съм се занимавал изключително с изследване на ефектите от въвеждане на еврото, например във:
Малта, Кипър, Словения, Словакия, Естония, Латвия и др.
И казвам това не за да се фукам и да дрънкам глупости - любимата дейност на джендър-политиците, какъвто не съм - а за да обясня защо съм отлично информиран по темата - приемане на еврото - защо я следя внимателно от 15 години вече и откъде идва доброто ми познаване за разлика - уважаеми бай Христо - от Вас. 
Ясно е казано: 
Second, the notion of “at most, the three best performing Member States in terms of price stability”, which is used for the definition of the reference value, has been applied by taking the unweighted arithmetic average of the rates of inflation of the following three Member States: France (3.2%), Finland (3.3%) and Greece (3.6%). As a result, adding 1½ percentage points to the average rate, the reference value is 4.9%. 
Критерият за инфлацията е 4.9%, което сбора от средната стойност от трите най-ниски инфлационни нива в ЕС - в случая Франция, Финландия и Гърция, плюс добавени 1.5% = 4.9%.
Какво се е случило в Хърватия?
With regard to price stability, the 12-month average rate of HICP inflation in Croatia was 4.7%, which is below the reference value of 4.9%.
В Хърватия с много зор и изкуствен натиск върху инфлацията през 2022 година са я натиснали на 4.7% - тоест, за да се напъхат с всички средства под тази референтна стойност от 4.9%. 
Какъв е резултатът?
Резултатът е бум на инфлацията - инструментите за потискане вече не работят, разбира се - и бум на спекулативното покачване на цените: нещо, което се случва навсякъде.
Ето това е в момента - хърватите много доволни са останали.  
Та да се върнем на България - няма никакъв отворен прозорец!
И се чудя защо някой може да лъже така брутално, като има интернет и официални сайтове с официална информация.
И лесно може да се опровергаят лъжите.
И не само че прозорецът за еврото е затворен за България.
Ами още в прессъобщението към Конвергентния доклад на Европейската централна банка колегите са преценили да предупредят следното:
В сравнение с 2020 г. бюджетните салда се подобриха през 2021 г. във всички разглеждани държави с изключение на България и Чешката република.
Това разбирате ли го, бай Христо, какво точно означава?
Разбирате го, без съмнение.
Това означава, че благодарение на Вашето катастрофално правителство - дето го скалъпихте с Кирчо и Кокорчо и в което някой беше назначил любовницата си за правосъден министър - та благодарение на Вашето катастрофално правителство ЕЦБ ни обръща внимание, че и бюджетните показатели сте ги скапали.
Да, да, именно Вие и Вашето правителство сте пряко отговорни за влошаването на бюджетното салдо, ето тук го пишат от Европейската централна банка още на първа страница: 
https://www.ecb.europa.eu/…/ecb.pr220601_1~207feb131d.bg…
Така че не може тези, които съсипват България с кражби/схеми в особено големи размери /Gemcorp/ и потресаваща некадърност /повсеместна/ - да бъдат оставени на всичко отгоре и да лъжат необезпокоявани.
Иначе разбирам, че за Вас това не са важни неща - с милионите фактически рушвети от фондация "Сорос срещу България" Вас едно затриване на лева не може да Ви бутне, нито да Ви трогне. 
Вие утре ще се качите на някой електромобил от завода, който Кирчо го основа и вече произвежда електромобили /насън/ и по петия мост над Дунав, дето Кокорчо го построи /насън/ ще отпътувате да станете европейски прокурор в Брюксел.
Ама ние, българите, които живеем и ще продължим да живеем тук, в България - ние не можем да се примирим с Вашите брутални лъжи.
И друг път, ако решите да лъжете - прочетете малко преди това.
Подгответе се. 
Не дрънкайте глупости на принципа "Пуцай, куме, как дойде!"
Поздрави,
Бай Ви Александър Урумов
P.S. Да не забравите да се обадите този материал да го свалят от сайта на Дарик радио.
Нали помните - най-важното е да се свали от сайта на Дарик радио.
P.P.S. Ако продължите да ми пречите да си завърша останалите няколко страници от книгата - специално посветени на крадливия джендър-кръг "Капитал" - тогава вече наистина ще Ви се разсърдя, да знаете.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.