Борисов: Ще предложим правителство на малцинството

Борисов: Ще предложим правителство на малцинството
24-06-2024г.
0
Лентата

ГЕРБ ще поемат отговорността си и вероятно ще предложат правителство на малцинството. Това съобщи лидерът на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов след разговорите при президента

"Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството", заяви той след консултациите на "Дондуков" 2. 

Бойко Борисов допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ, но няма да бъде той:

"Разбира се, носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителството, след като разговаряме и с другите колеги, и то ще бъде правителство на малцинството. По този начин ще понесем отговорността си за победители на изборите. Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и мисля, че четвърти мандат е в повече. Ще предложим премиер от ГЕРБ".

"Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно. Сега, когато Слави Трифонов (ИТН) е предпоследен, иска да доминира. Според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад, ако искат да има правителство", каза още Борисов.

"ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че очаква подкрепа от всички, които не искат да се отива на нови избори. 

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.