Българинът - вечен кандидат за 'Гинес'

Българинът - вечен кандидат за 'Гинес'

И как става така, че другите ни велики постижения - най-дълго и упорито избиране на най-големите тюфлеци на най-високи длъжности; най-много изпита урина в ефир на национална телевизия; най-засрана брегова ивица; най-панически бягащо население от най-разорена държава; най-мъчителни кавъри на еврейска песен ("Шушана"); най-много изтъркани билетчета на глава от населението и т.н. - тези рекорди някак все не стигат до публикация в така любимата ни книга на Гинес?

Защо България не произвежда автомобили?

Защо България не произвежда автомобили?

Иван Бакалов, Фейсбук: Защо България не произвежда автомобили? Който прочете този материал ще разбере колко сме далеч и вън от реалната икономика. Румънци се самобичуват, че не произвеждат толкова коли, колкото Унгария.

Първосигнална русофобия

Първосигнална русофобия

В “Манджурският кандидат”, шедьовър на американския режисьор Джон Франкенхаймер от 1962 г., съветски експерти разработват хитра машинация, за да дестабилизират Съединените щати и да доведат до триумфа на комунистическата идеология. Те вземат за заложник Реймънд Шоу, американски войник, който се бие в Корея, и използват хипноза и наркотици, за да го накарат да убие американския президент. Този филм е много показателен за антируската параноя, която върлува по онова време в Америка, след края на лова на вещици от сенатор МакКарти. Това пише Жоаким Имад, президент на асоциацията “Критика на европейския разум”, в свой коментар във “Фигаро”.