ОЦЕЛЯВАНЕ

ОЦЕЛЯВАНЕ

Виктория Сикрет обяви фалит. Точно като Цирк дю Солей. Зара затвори 1.200 магазина. Пет месеца пандемия създаде много дългове и десетки хиляди компании се провалиха. През 2020 г. става въпрос за оцеляване: Оставете настрана ежедневните оплаквания и бъдете благодарни за това, което имате.

Протестите през 2013 и 2020 – красиви и умни, тъпи и грозни?

Протестите през 2013 и 2020 – красиви и умни, тъпи и грозни?

През 2013 г. парламентът изведнъж назначи в едно петъчно заседание Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Коалицията БСП-ДПС си беше загубила ума, пълна липса на самооценка от страна на Доган и Пеевски, политическо късогледство от страна на Станишев. Пеевски беше символът на задкулисието. Депутат от уж-опозицията ДПС, чиито медии въртяха мощна пропаганда в подкрепа на Борисов, и очерняха политическите му противници (което продължава и сега).

Безработицата счупи тавана на графиките

Безработицата счупи тавана на графиките

Огромният спад на БВП означава, че ще има много по-малко данъци и заплати, а оттам и пари за здраве, образование, пенсии, чиста околна среда и инвестиции в каквото и да е. Означава, че за едно тримесечие Клубът на богатите, от който уж сме част, зверски обедня и съвсем скоро голяма част от неговите жители ще започнат да живеят с много по-малко и да изпитват нещо подобно на онова, което ние преживяхме през 90-те години.

Мисленето е полезно за вашето здраве

Мисленето е полезно за вашето здраве

Мисля, че Деница Сачева пропиля своите имагинерни шансове за премиер на някакъв компромисен бъдещ кабинет, а също и на министър в него. Мисля още, че от властовите решения за образованието наесен ще зависи бъдещето на Красимир Вълчев като правителствен фактор с бъдеще.