Я! Царят каза нещо?!

Я! Царят каза нещо?!

През изминалия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме почивка сред хубавата ни природа. Боровец – един световен планински курорт. Горските пътеки. Но вместо да се насладим на спокоен следобед, изтърпяхме същински ужас! И то не къде да е, а точно над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „Марица“ и „Заврачица“! И думата „път” е силно казано. Този друм там мога да сравня само със следвоенна територия, подложена на бомбардировка. Път просто няма!

Какво позволява и какво не сегашното законодателство?

Какво позволява и какво не сегашното законодателство?

Очертава се казус за правата, който юристи трябва да обяснят. Виждаме, че прокуратурата задържа някого или просто прави обиск у тях и му иззема смартфона, после започва да вади от него и да предоставя на медиите есемеси, кореспонденция, снимки.

Поклон, докторе!

Поклон, докторе!

Днес към небесния спешен медицински екип се присъедини и д-р Юлиян Стамов на 42 г. Той беше дългогодишен спешен медик, който даваше всичко за хората на носилката. Повярвайте ми, имах честта да продължавам лечението на негови пациенти. Отдаде на пациентите си и най- скъпото - живота си, като се зарази при най-рискованата за заразяване процедура - КПР на заразен от КОВИД-19.

Сгреших ли някъде?

Сгреших ли някъде?

В последните дни идват ученици за медицинско свидетелство за записване в средно училище (след 7-ми клас). Задачата, която им поставих, е да напишат едно изречение - "Днес времето е слънчево". Изпълнението е налице. Следващата задача "колко е 20 - 7?" се сдоби с верен отговор след около 2 минути прехвърляне на пръсти. Но пък задачата "колко е 5х6?" вече беше непосилна. Четенето завърши на първата дума - дори и едно изречение не се получи. Тези деца, които са завършили основно образование с 3-4 по повечето дисциплини и с успешно взети матури след 7-ми клас, ще получат по същия начин средно образование в професионално училище, ще получат безплатни шофьорски книжки и ще карат колите си заедно с другите, които могат да четат и пишат.