Проф. Христина Вучева: Хидроинженер, а не юрист ще разреши водната криза

Проф. Христина Вучева: Хидроинженер, а не юрист ще разреши водната криза

Още от Без Филтър: Инерцията на Меркел срещу хиперактивността на Макрон 23/01/2020 Кирил Апостолов: Маските за лице – вече задължителен атрибут за софиянци? 22/01/2020 „Билд“: Финансира ли Русия антиевропейската кампания в Албания? 21/01/2020 Ще припомня някои елементи на водната криза в София от ноември 1994 г. Това би могло да помогне при настоящите решения за кризата с водата на град Перник, както и за оценката на състоянието на сектора ВиК.

Tрай си и ще ти върнем детето

Tрай си и ще ти върнем детето

Долна лъжа и манипулация на всеки един социален работник е „трай си и ще ти върнем детето, ако ли не няма да го видиш!”. Това е чисто и просто коронен номер на всеки един социален работник, за да обработи родителя, да му вземе страха, да го накара да мълчи и бавно да му забие ножа в гърба.

Смехът е заразен и от него се умира

Смехът е заразен и от него се умира

Купили сме си били самолети на зелено. Стари били, криви и ненужни. Ама сме ги платили в брой. Леле колко тъпо сме постъпили. Направо не е за вярване. Добре, че тъпаците са тези в правителството, а не сме ние. Защото ние самолети на зелено не купуваме. Онези ги купуват – политиците. Глупаците. Ха-ха-ха!

Зверски грабеж

Зверски грабеж

Значи, ако един човек се пенсионира на 65, трябва да живее до 87, за да си вземе всичко, което е внесъл за пенсия. Но мъжете в България получават пенсия средно по 6 години. На 70 умират. За тия 5 години живот след работа средностатистическият български мъж взема около 18 000 лева от своите пари.

Народът сменя господарите, но не и игото си

Народът сменя господарите, но не и игото си

В книгата си “Величието на обикновения народ” (Grandeur du petit peuple), дневник, писан всеки ден, френският философ и писател Мишел Онфре разказва за едногодишния бунт на “жълтите жилетки”. Откъс от него публикува “Фигаро”.