Виновни ли са НПО-тата?

Виновни ли са НПО-тата?

Близо 30 години неправителствени организации, финансирани отвън, се борят за човешки права и срещу насилието у нас. В резултат на техните усилия се оказа, че човешките права са изключителна привилегия за насилниците, а уличното, домашното, икономическото, етническото насилие се удесеториха спрямо 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век.

Пророческата "1984" на Оруел

Пророческата "1984" на Оруел

Описвайки идеите и постиженията на режима, в един момент О’Брайън казва: "Вече рушим начина на мислене, останал ни отпреди революцията. Разкъсахме връзката между деца и родители, между човек и човек, между мъж и жена." Именно това унищожаване на връзките е и най-характерният белег на епохата, в която живеем днес. Днес либералната идеология, за разлика от предходните идеологии, не просто предписва на човека какво да прави или какво да не прави - а променя самия човек. Опитва се да променя човешката природа!

BiT спира всички предавания от днес

BiT спира всички предавания от днес

Всички предавания на BiT са спрени от днес. В ефир остават само новините на телевизията, а между тях се излъчват записи на стари предавания, съобщи OFFNews. Решението е на новото ръководство на медията, което се срещна за пръв път с екипа малко преди обяд. По време на разговора станало ясно, че ръководството харесва само новинарската част от програмата и затова засега остава само тя.

Проф. Нели Огнянова: Законопроектът на Пеевски е насочен към медиите, които не харесва

Проф. Нели Огнянова: Законопроектът на Пеевски е насочен към медиите, които не харесва

Законопроектът не решава задачата да разкрие принципно финансирането като източник на зависимости. Той е избирателен: не изисква разкриване на източници и практики, които се използват от медиите, близки до вносителите. Законодателят издател казва на конкурентните издатели, които не му харесват: вашето финансиране деформира пазара, а с нашето финансиране законът (ни) няма да се занимава.

Израелците подкрепят депортацията на мигранти от Африка

Израелците подкрепят депортацията на мигранти от Африка

Мнозинството израелци подкрепят плана на правителството да депортира мигрантите от Африка в трета държава. Това показва допитване на Института за демокрация в Израел и университета в Тел Авив. Две трети от запитаните (65.9%) подкрепят плана, само че има разминаване между израелските евреи, 69% от които го подкрепят и израелските араби, от които 50% са за депортацията.

Митко Павлов отвръща на удара

Митко Павлов отвръща на удара

Популярният телевизионен и радио водещ Димитър Павлов публикува свое пародийно видео, в което имитира набралата популярност Кристина Христова. Момичето предизвика множество коментари с видео, в което обяснява как всяка жена трябва да се чувства като принцеса.