Отмиращата журналистика

Отмиращата журналистика

Когато преди години ме питаха какво работя и казвах, че съм журналистка, реакцията беше - ооо, журналистка! Имаше уважение, а професията беше институция. Когато сега ме питат какво работя, реакцията е - аааа, журналистка, точно с тази низходяща интонация. Ние сме разединени. Така позволихме да ни завладеят.

Децата в Норвегия и истории като по Кафка...

Децата в Норвегия и истории като по Кафка...

Норвежката система за закрила на децата е фундаментално несправедлива, безразсъдна и жестока именно към тях. В различни части на страната деца, родители, баби и дядовци, са подложени на отношение, което потъпква едновременно техните основни човешки права и техните достойноство и чест.

Трагедията на моето поколение

Трагедията на моето поколение

Живея в епохата на американската свобода. С нетърпение чаках тази епоха. До днешните, последни дни, когато неувереността на живота ни се превърна в разочарование. Великото радио “Свободна Европа” тези дни излезе със заглавие “Свободата на словото не е абсолютна”.

Пълно безумие: БНР не е информирала никого, че спира Хоризонт за часове

Пълно безумие: БНР не е информирала никого, че спира Хоризонт за часове

"Не, не са ни уведомявали, нашата контролна служба е констатирала прекъсването и едва тогава са дали обяснение за технически проблем", обясни членът на КРС. Според него след като от ведомството ги потърсили, Хоризонт обяснили, че "има проблем с техническия пренос на сигнала до предавателите" и дали уверения, че ще го отстранят.

Абсолютно чудо

Абсолютно чудо

Норвежката Опера и Балет искат Марта да остане да танцува при тях. Защото е толкова талантлива и “ защото безкрайно ги вдъхновява” ,както казват те. Не знам дали Марта ще остане. Но искам да си представя, че и у нас, някога, в някой хубав и невъзможно нов ден, ще й бъде предложен хонорарът, който й предлага тази сцена, само за да остане и да танцува там.