Престъпленията срещу човечеството

Престъпленията срещу човечеството

България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление.

Загуба на време (ВИДЕО)

Загуба на време (ВИДЕО)

Миналата седмица ми беше направен тест, след като съм присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19. Съобщава ми се по телефона (от инспектор на РЗИ), че съм с положителен резултат... С оглед на това, че нямам никакви оплаквания и симптоми, в петък си направих тест - в частна лаборатория, резултатите станаха готови днес и съм – ОТРИЦАТЕЛЕН! Сега, никой не може да ми върне загубените дни, в които съм стоял като затворник вкъщи... Отказвам обаче да бъда използван като част от статистиката „болни/заразени с COVID-19“ и някой да получава облаги от страха на хората!

Възпитание на изразяването – сбъднатото пророчество на Оруел

Възпитание на изразяването – сбъднатото пророчество на Оруел

През 1949 г. английският писател Джордж Оруел публикува написания си през 1948 г. роман „1984” – антиутопия, в която действието се развива във въображаемата свръхдържава Океания, включваща териториите в Западното полукълбо, Британските острови, Австралазия, Полинезия и Южна Африка. Океания е поставена под пълния контрол на Партията, чийто лидер Големия брат – всезнаещ, всемогъщ, вездесъщ – наблюдава всичко и всички в държавата, макар в действителност да не съществува. Основният стремеж на Партията е пълната власт. Свободата на словото е престъпление; престъпление е дори свободата на мисълта, преследвана от Полицията на мисълта, а практикуващите тази „порочна” практика са обявени за мислопрестъпници.