5 неудобни въпроса за вдигането на заплатите на чиновниците

5 неудобни въпроса за вдигането на заплатите на чиновниците

Управляващите решиха да увеличат с до 30% заплатите на органи и администрации, натоварени с дейности по овладяване на пандемията от COVID-19. Решението вече се изпълнява - за обществено обсъждане бе публикуван проект за промяна в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, от която се разбира, че увеличението ще важи за 28 администрации и ще влезе в сила от 1 септември. Увеличението може да се определи еднозначно като цинизъм. Правителството си купува гласове с парите на данъкоплатците. Маскира подкупа като антикризисна мярка, като я включи в шумно рекламирания втори антикризисен пакет. Защо решението е скандално и как се прикрива това?

Добре дошли в демократичното варварство!

Добре дошли в демократичното варварство!

В нашата страна върви системен, целенасочен, агресивен и без угризения на съвестта отстрел на читавите и порядъчните, знаещите и можещите, умните и разумните, компетентните и способните хора! А на техните места жизнено опасно се уреждат връзкари, кариеристи, парашутисти, калинки, всякакви персони, които спрямо властта с лекота и леснота заемат пози и видове, удобни за логаритмуване и всякаква лична употреба.

Баба Магдалина Юрукова

Баба Магдалина Юрукова

Баба Магдалина Юрукова от Разлог е родила 14 деца. По време на разгрома на Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание през 1903 г. турците убиват и обезглавяват 28 въстаници, а главите им разхвърлят. Баба Магдалина намира и слага в престилката си четири глави - на двама от синовете си и на двама от братята си. След това разпознава телата и полага до тях главите, за да могат да бъдат опяти и погребани по християнски.