Лицевото разпознаване по света

Лицевото разпознаване по света

В своята най-доброкачествена форма, технологията за разпознаване на лице е удобен начин за отключване на вашия смартфон. На държавно ниво обаче, разпознаването на лица е ключов компонент на масовото наблюдение и вече редовно се докосва до половината от световното население.

Борба срещу корупцията?!

Борба срещу корупцията?!

В държава, в която институции като ДАНС, КПКОНПИ, ПРБ, АДФИ, НАП и др. се използват за бухалка срещу всеки, посмял да повдигне неудобен за управляващите въпрос, да не се подчини, а още повече да разкрие случаи на злоупотреби и корупция, борбата срещу корупцията, обрича този човек, ако не на смърт, то на живот, в страх за близките му хора и борба за ежедневно оцеляване. Както ви е известно обаче малко са свободните в България медии, които не се страхуват да отразят неудобно за статуквото мнение и сигнали за злоупотреби и корупция. Когато има такова отразяване обаче, вместо компетентните органи да започнат разследване, медията става обект на нападки, подигравки и преследване.

Само 10 нови случая на COVID-19 и без жертви (ВИДЕО)

Само 10 нови случая на COVID-19 и без жертви (ВИДЕО)

Нови десет заразени с коронавирус са регистрирани в страната ни за изминалите 24 часа, съобщиха на редовния си сутрешен брифинг от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. От тях четирима души са приети за лечение в болница. Сред заразените са и две деца - на 4 и на 13 години, от София, които не са настанени в лечебно заведение.

Първа анимация с гей в главната роля

Първа анимация с гей в главната роля

“Out” е деветминутно филмче, което дебютира в платформата за стрийминг „Дисни+“ миналият петък. В лентата се разказва история на млад мъж на име Грег, който изпитва затруднения да каже на родителите си, че е гей. Разговорът с тях обаче е наложителен, тъй като младежът планира да се премести да живее с приятеля си Мануел.

bTV Media Group е най-желаният работодател на медийния пазар

bTV Media Group е най-желаният работодател на медийния пазар

Медията продължава да подобрява позицията си, след като през 2019 заема 33-то място в същата класация. Основните критерии, по които служителите, анонимно са посочили 100-те най-желани компании са: добра репутация сред клиентите, силен и известен бранд, висококачествени продукти и услуги; финансова стабилност; професионално обучение и възможности за развитие.