ПОСЛЕДНИЯТ ХЪБ

ПОСЛЕДНИЯТ ХЪБ

Така един ден ще се получи и с България. От една България с площ 111 000 квадратни километра ще си направим нещо като клуб. Ще се казва “вулгар-хъб”. Ще сме малко хора. Колкото студенти има да им се учи днес, толкова ще бъдат и българите. Ще имаме финансиране отвън. Ще пазим тишина.

БОРБАТА НА ГРЕТА

БОРБАТА НА ГРЕТА

Българите са аутисти на тема климат. Чакат някой друг да създаде и да реши проблема с климата. И това е правилно - ние осъзнаваме, че няма алгоритъм, по който да се изчисли колко е застрашен климатът. А и не искаме някой да наруши нашата традиция да се хвърлят боклуци в реката. Реката ги носи някъде, но там не “нашто”.

ОТКАЗЪТ

ОТКАЗЪТ

Решение, променящо историята е да станеш хайдутин, политик или да напишеш “Записките”, да станеш Вела Пеева, да си късоглед и да стреляш, да си ятак или дисидент, разказващ вицове. Да си уверен, че ти трябва и друго, освен хладилник, телевизор и кенеф - тази свещена Троица на днешния българин.

ДЯДО ГЕБОШ И КРАДЦИТЕ НА ВНУЦИ

ДЯДО ГЕБОШ И КРАДЦИТЕ НА ВНУЦИ

А дядо ви Гебош умрял. Починал, казват. Починал през май, а децата се върнали при майката през юли. Не успял дядо ви Гебош да си види пак внуците. Сърцето му не издържало, нервите му се впили в старческите мускули като въжета, стомахът му се свил, очите му изсъхнали на стареца и се пречупил цирковият артист - дядо ви Гебош.

раЯ

раЯ

Може да въртите раята на шиш, тя ще ви направи лека забележка за силата на огъня. Нещо от сорта, че така не се пали огън. На забележката, че една рая на шиш не бива да се прави на експерт по огъня, може да получите само ругатни. Свободата на раята е да пцуе, докато я дерат. Да пцуе, но тихо.

Завод за ПОП-ФОЛК-С-ВАГЕН

Завод за ПОП-ФОЛК-С-ВАГЕН

Ма ние дори и магданоз не можем да произвеждаме. Щото, ако иска някой голям концерн за производство на магданоз да се установи у нас – то той веднага ще отиде в Турция. Защото ние магданоз отдавна не произвеждаме и не искаме да произвеждаме. Ние произвеждаме много качествени тепегьози, дават ги всеки ден по телевизора. И на билбордове ги дават.