ДАНЧЕ, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ГЛЕДАШ ВНУЦИТЕ, ЗАЩОТО АЗ ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНА НА РАБОТА

ДАНЧЕ, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ГЛЕДАШ ВНУЦИТЕ, ЗАЩОТО АЗ ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНА НА РАБОТА
19-05-2021г.
93
Гергана Николаева

Здравей Данче, ще се обръщам към теб по малко име, защото в последните три години така ми разказа играта, че те чувствам някак близка.

Ти, Данче, нямаш ли внуци за гледане, защото аз в последните три години се чудя как да тръгна на работа, но явно докато ти не се махнеш от твоята - аз както и още хиляди български майки ще си седим вкъщи.

И не, Данче, не защото сме мързеливи или пък много богати, а защото ти 10 години не спря да лъжеш българските родители, че проблемът с градините ще е решен.
И гледаш с големите си тъжни очи и мигаш на парцали, а аз искам да си сипя едно, защото и мъж не ме е лъгал толкова нагло, колкото ти. Но, Данче аз не мога да си сипя, защото имам дете за гледане. А за теб, Данче, вече важи „расте, но не умнее“.

Данче, ти знаеш ли как живее едно тричленно семейство с доход 1200 лева, защото ти Данче си се взела за примата на Столична община, въреки че управлението е катастрофа.

КЪДЕ СА ТИЯ ГРАДИНИ, КОИТО ГИ СТРОИШ - в пясъчника пред блока, на компютър в общината - кажи къде, защото и за тях съм готова да кандидатсвам.

Ти, Данче, освен че съсипа този иначе хубав град, изпокара стотици хора. Знаеш ли,  Данче, как се дебнем кой от колко години живее в квартала, кой е от село, кой е от град, кой как си хвърля боклука и къде си тупа покривката, че неговото дете е прието, а моето - не.

Хайде да свършва вече тая агония и за мен, и за теб, Данче. Искам и аз да видя какво е заплата, искам с кеф да си платя тока и даже водата, без да мисля да хвърля 20-тачка и за входа. Пък ти хващай внука и продължавай да строиш, ама в градинката зад блока.

Електронната ти система, Данче, която струва 500 хил. лева блокира, ремонтите винаги са мъчителни и проблемни като запек, на всичкото отгоре тия ми ти софиянци не се научиха, че за да не ги хваща ток през зимата по тротарите - не трябва да са с мокри обувки, въздухът ти скапан, абе знам, че не е в теб вината, ма явно не ти върви, така че не е ли време да си гледаш внуците, за да може и ние да си гледаме работата.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.