Директорът на "Топлофикация София" инж. Александър Александров обяви, че подава оставка

Директорът на
13-06-2024г.
0
Лентата

Директорът на "Топлофикация София" инж. Александър Александров се оттегля от поста, съобщи той в позиция, получена днес в БТА.

Взех решението да се оттегля от поста изпълнителен директор на "Топлофикация София" ЕАД, тъй като не желая да бъда повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета ми и целят да поставят под съмнение професионалната ми експертиза и етика, пише в позицията на Александър Александров.

През последните 5 години "Топлофикация София" ЕАД направи няколко големи стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в сектора. Работихме успешно по внедряване на съвременна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и управление на топлопреносната мрежа, посочва той.

През последните пет години усилията ни бяха възнаградени с устойчива тенденция за нарастване броя на нашите клиенти, като те се увеличиха с 15 094 или с 3,4 на сто. За същия период към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови сгради и в резултат на това трасето бе увеличено с над 24 км. Справяхме с предизвикателството да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, изградена в средата на миналия век, без да имаме достатъчна ликвидност за необходимите инвестиционни и ремонтни дейности, пише още в позицията.

БТА припомня, че преди около седмица от "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" (ПП-ДБ-СС) настояха за оставката на изпълнителния директор на дружеството на брифинг в Столичния общински съвет с мотива за конфликт на интереси между Александров и жената, с която той живее на семейни начала, и го обвиниха в злоупотреба за милиони с обществени поръчки.

В отговор от дружеството заявиха, че категорично не отговарят на истината твърденията, разпространени от общинските съветници. Като възложител дружеството възлага изпълнението на различните дейности при стриктно прилагане на разпоредбите на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и правилника за прилагането на ЗОП, пишеше в съобщението.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.