"Днес изпратихме Иво"...

17-11-2022г.
135
Гост-автор

Този текст е на Ася Мирчева, сестра на Надя Андреева, чийто съпруг Иво Андреев бе жестоко убит от свой съсед, заради един спор за врата.
Загубата на този млад мъж и баща е непрежалима. Не можем да го върнем. Но можем да изискваме справедливост за това брутално престъпление. И да станем нетърпими към лошотията наоколо.
 

Ася Мирчева:
"11.11.22 Някои хора избират да се женят на такива дати. А други - не бих ги нарекла “хора”, избират да сложат край на живота на други Хора. 
Имам някакъв пръст в познанството на сестра ми Надя и мъжа й Иво. 

И тези дни, вглъбена егоистично в болката си си казах неведнъж - защо ми трябваше да настоявам тогава Надя да отиде в магазина, в който работеше Иво и да се открият един за друг. 

Ако не бях - днес нямаше да страда моята малка сестра, майка ми, баща ми, голямата ми сестра, приятеля й, детето й, аз, мъжа ми, децата ми, близките ни…. 
Но си давам сметка също така, че сестра ми Надя може би нямаше никога да е срещнала Истинската любов, нямаше да я е бранила на толкова фронтове, нямаше да я има най-щурата Ния, най-усмихнатия Никола... 

И да, времето е в минало, но го е имало. 

Днес изпратихме Иво и усетих толкова много любов и подкрепа на онова място, близо до Витоша. Иска ми се да вярвам, че тя няма да се изпари и мъничката ми сестра ще успее да продължи напред, заобиколена от нея. Любовта! Обичам те, Надя Андреева."

Близки на семейството събират средства за подкрепата на децата на Иво. Може да помогнете ето тук, ако сте в България: 

https://www.kauzi.bg/blog/?page_id=4247

И ето тук, ако сте извън България:

https://www.gofundme.com/f/support-of-ivos-family?sharetype=teams&member=23231703

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.