ДРЕБЕН ТАРИКАТЛЪК

ДРЕБЕН ТАРИКАТЛЪК
28-06-2023г.
0
Григор Лилов

Григор Лилов:

*** Политик със семейството си на частно в Гърция с автомобил на НСО
.
Микробусът „Мерцедес-Вито” със служебен шофьор, който виждате на снимката, е сниман в 11:10 часа. На първата бензиностанция след влизане от Гърция. 
Обкичен със сигнални лампи под предното стъкло. 
Този автомобил докара от Гърция Кирил Петков. Както знаете, той беше там да си почине от изнурителен труд и да покара кайт. 
Този микробус нито е партиен на ПП, нито е личен. 
Колегите от „Либерта” и "Биг файв" установиха, че автомобилът с № СА6982ХА е на Националната служба по охрана и е със специален режим на движение. Освен това е без сключена „Гражданска отговорност”. 
Знаем, че НСО е гувернантката на всичките ни политици. Но докога? 
Знаем, че политическият елит у нас краде, но и да не краде, е цар на дребните шмекерии и тарикатлъци – да не се мина, а да се оправя на държавно. Но докога?
*** Предлагам незабавно Кирил Петков да плати от собствения си джоб направените разходи. И платежните документи да бъдат публично показани. А ние журналистите си знаем как да потвърдим истинността им или неистинносТта им.
Такъв пример ще отрезви и други наши политици.
_______________________________________________     
*** Ще блокирам всеки глупав партиен фен, който счита, че на партийните му любимци не бива да се придиря за нищо. Защото заради такива като вас България не може да излезе от кочината вече десетилетия наред!
***** БЕЛЕЖКА:
За сведение на тези неграмотници, които ме ругаят, че експремиерът имал право на служебна охрана.
Давам текстове - цитати от Закона за НСО - няколко на брой.
*** Чл. 21. (1) Специализиран транспорт в мирно време се осигурява на:
2. лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател - "до (ПОВТАРЯМ "ДО") 4 години след освобождаването им от длъжност. На президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя в страната се осигуряват всички видове охрана".
*** Чл. 23. (1) Наличието на усложнена среда за сигурност или на конкретна застрашеност по чл. 20, ал. 7, чл. 21, ал. 3 и чл. 22, както и в случаите по чл. 26, ал. 1, видът, обхватът и срокът на предоставяната охрана, изменението на обхвата и прекратяването на охраната се определят с решение на комисия.
Т.е. това "ДО КАКЪВ СРОК И ДАЛИ" се преценява и определя от специална Комисия по чл. 23 от Закона и по Правилника за дейността на НСО, която се създава към НСО и е част от него и зависи от това дали има застрашеност на обекта, каква е тя и съответно какъв ще е обхватът на охраната и за колко време, като се допуска и да е над 4 години. Съответно това позволява и др. видове охрана освен служебен транспорт, вкл. при нужда и пазаруване от служители на НСО или доставки по домовете от тях, от които всичките тези "правоимащи" са се възползвали.
Шефът на НСО се назначава от Президента и съгласувано с Министерския съвет. Т.е. най-висшата демократична "номенклатура" може и го прави да си осигури охрана и служебен транпорт до живот, понеже закона и правилника за НСО съзнателно и умишлено са направени така.
Пиша "висшата демократична номенклатура", понеже социалистическата висша номенклатура по същия начин си беше осигурила всякакви най-различни редица привилегии.


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.