Гласовете на разума все повече започват да се чуват дори и в Европа!

Гласовете на разума все повече започват да се чуват дори и в Европа!
22-10-2022г.
0
Боян Рашев
Добрата новина:
Гласовете на разума все повече започват да се чуват дори и в Европа!
Цялата статия си струва: https://3e-news.net/…/spiked-evropejskata-industrija-beshe…
Но краят е особено важен, затова го цитирам тук:
"Кой ще спре упадъка на европейските икономики? Дори по време на дълбоката рецесия и депресия на 20-ти век европейците можеха да разчитат на предприемаческа активност и огромни интелектуални ресурси. Това им осигури успешното възстановяване от икономическия спад (и опустошенията от световните войни). Но тази дейност е намаляла, отстъпвайки място на празни обещания за зелена идеология.
Особено разочароващ е фактът, че Европа сама си причини по-голямата част от щетите. Някога ЕС имаше много собствен природен газ, но производството е намаляло наполовина между 2011 г. и 2021 г. Някога Германия произвеждаше значително количество електроенергия, използвайки ядрена енергия, докато не реши да ги премахне. Доскоро тази страна беше център на икономическа мощ. Но тъй като Грета Тунберг стана по-влиятелна от среден министър-председател се натрупаха и антиенергийни настроения, подкопавайки индустриалната база на Европа. На Германия са й нужни 15 години, за да построи едно летище. Процесът на получаване на разрешителни за разширяване на водноелектрически централи в Австрия отне 10 години. И съвсем не изглежда, че европейските правителства някога ще подкрепят фракинга или ГМО изследванията. Това е рецепта за деиндустриализация.
Откъде биха дошли инвестициите в икономика, толкова враждебна към предприемачеството? За мнозина изглежда, че отговорът се крие във все по-разрастваща се държава, за която се предполага, че може да реши всички проблеми чрез увеличаване на държавните разходи. Но при условията на намалено производство, това ще доведе до безкрайно нарастване на инфлацията. За което единственото търсено решение е …повече държавни разходи. А елитите не горят от желание да прекъснат този порочен кръг.
Икономическите проблеми на Европа тепърва започват."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.