Кирил Петков с охрана от НСО към природозащитник на "Корал": Капут и тъпак

Кирил Петков с охрана от НСО към природозащитник на
14-08-2023г.
0
Лентата

Снимката е от миналата година

Пореден скандал е сътворил Кирил Петков на плажа на къмпинг "Корал". Това става ясно от публикация на природозащитника Атанас Русев от фейсбук групата "Да запазим Корал". 

Русев споделя, че е казал в очите на Петков, че е предател и не е направил нищо за природата на България, за пясъчните дюни, за горите и т.н., а бившият премиер му отвърнал, че е капут и тъпак.

Ето какво четем в поста на Атанас Русев: 

"Днес съм доволен, защото изпълних гражданския си дълг. На плажа видях кирил петков и отидох, и му казах в очите, че е ПРЕДАТЕЛ. Че не направи абсолютно нищо за Природата на България, за пясъчните дюни, за горите, за това че изпра и стана неделима част от онези, срещу които протестирахме години наред и наричахме мафия по протестите... На което той отвърна, че съм капут и тъпак. Толкова си може. По-натам няма да пресъздавам "разговора" с този самозабравил се наглец (под надзора на гардовете му от НСО), но изобщо не мога да проумея как подобен някога е бил премиер на България. 

В коментарите под поста става въпрос, че Кирил Петков е обявил преди време, че се е отказал от охраната на НС. 

В завързалата се дискусия потребител обяснява, че "По закона за НСО лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател, се пазят до 4 години след освобождаването им от длъжност. През октомври служебният кабинет предложи промяна, с която този срок се съкращава, и въпреки това, Кирил Петков попада в списъка със задължително охраняваните лица.

По негови думи - Петков се бил отказал от охрана на НСО, но продължавал да ползва превоз и шофьори на НСО. Шофьорите на НСО са охранители, а не просто шофьори. Освен това, на думите на Кирил Петков не може да се вярва изобщо, защото е доказан лъжец и предател." 

По-надолу Атанас Русев обяснява, че нарочно е попитал гарда дали е от НСО и получил утвърдителен отговор: 

"Нарочно попитах гарда дали е от НСО и той каза ДА, от НСО съм, имаше и още един, със синя тениска, който дойде от другата страна на 10-на метра. Та този от НСО ме помоли да се махна. По закон му се полага НСО, като бивш премиер. Те си ходят заедно на плаж..." 

На въпрос на друг потребител защо не ги е снимал, Русев отговаря: 

"За кво и за чии? Те какви са, че да ги снимам? Не съм отишъл там да правя шоу и скандали, а да му кажа истината в очите. Щото толкова е нагазил лука, че изобщо не може да се погледне отстрани. Живее си в измисления свят, че всичко е ок и че той е велик..." 

А на изразеното съжаление, че няма видео от случката Атанас Русев коментира: 

"Напротив. Дори чудесно. Видеото щеше да е повод да кажат че всичко е нагласено и москва е на корал..."

Източник: "Епицентър"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.