Климатични активисти ползващи боя за коса и носещи fast fashion?

Климатични активисти ползващи боя за коса и носещи fast fashion?
25-10-2022г.
0
Филип Христов

Такам, малко анализ.
Става дума за "протеста" против big oil, в който два от най-стереотипно изглеждащите "либерални" индивида изляха кен heinz супа  върху Слънчогледите на Ван Го, след което изпаднаха в най-плоския монолог, стил час по театър в начално училище, който някога съм чувал. 
От момента, в който видях този "протест" знаех, че нещо не е наред. Климатични активисти ползващи боя за коса и носещи fast fashion? Мал шанс. Организацията зад този "протест" се казва, да, много оригинално - Stop Big Oil. Изобщо не звучи супер измислено нали? След точно 5 минути в Google можем да разберем много неща. Като за начало, в сайта на Stop Big Oil има поле за даряване на криптовалути. Криптовалути???? Един от най-големите съвременни врагове на environmental активистите?? Както и да е, след още малко ровене можем да разберем, че компанията Stop Big Oil е финансирана от The Climate Emergency Fund, фондацията на Aileen Getty. Ако името Aileen Getty ви е познато, то нормално защото тя е наследничката на Getty Oil, корпорацията изляла десетки милиони литри горива в почвите на Ню Йорк. 
Това не е "протест" и никога не е било. Това е опит да накарат хората да намират климатичните протести и либералите за абсурдни. И проработи, консерваторите изядоха новината с парцалите. Коментарите бяха пълни с "ах пак ли малките п*далчета", "пак два либерала с една мозъчна клетка помежду си", "джендърски изпълнения" и прочее.
Това отдавна не е война между ляво и дясно, а между горе и долу. Държат ви тъпи и дезинформирани, и левите и десните, защото сте по-лесни за контролиране докато сте си захапали взаимно гръкляните.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.