Кой води "Войната срещу Запада"?

Кой води
07-03-2023г.
0
Гост-автор

Ако историята на човечеството е история на робство, завоевания, предразсъдъци, геноцид и експлоатация, защо цялата вина се стоварва само върху Запада?

Това е един от въпросите, които британският автор и журналист Дъглас Мъри задава в най-новата си книга.

Веднага след публикуването си "Войната срещу Запада" се превърна в бестселър, също като предишните му книги: "Странната смърт на Европа" и "Лудостта на тълпите".

Журналистът Валери Найденов представи пред БНР книгата на Дъглас Мъри "Войната срещу Запада".

По думите му "голямата дупка" в книгата е, че самият автор не казва точно кой води тази война срещу Запада:

"Книгата главно е съсредоточена в 2020 година - големите изцепки, бентове през тази година, организирани от движенията "Black Lives Matter" и "Antifa", след убийството на Джордж Флойд. Покрай тези бунтове имаше много лицемерие, но излязоха много данни и то в консервативни вестници и сайтове, включително и в списанието, където самият Мъри е един от двамата главни редактори, кой точно финансира тези неправителствени обединения. В повечето случаи става дума за "Отворено общество" - пари на Сорос, има и други фондации, повечето свързани с финансово-спекулативния капитал. ... Странно защо Мъри нарушава най-важното правило в журналистиката "проследи парите". Няма такова нещо в неговата книга, като виновник се посочва най-много Карл Маркс, който приживе е казал, че не е марксист, но сега, ако разбере, че това се приписва на неговото учение, не знам как би реагирал".

Дъглас Кеър Мъри е британски автор, журналист и политически коментатор. Той е основател на Центъра за социално сближаване и е асоцииран директор на тинк-танк обществото "Хенри Джаксън", както и редактор на елитното британско списание за култура и политика "Спектейтър". Дъглас е едва на 41 години, но има авторитета на доказан и забележителен автор, който пише талантливо и информирано за литература и политика вече повече от две десетилетия.

Интервюто на Петър Волгин с Валери Найденов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.