Кой заслужава подкрепа на изборите на 2 април?

Кой заслужава подкрепа на изборите на 2 април?
25-02-2023г.
0
Боян Дуранкев

На изборите на 2.04 ще подкрепя партии и коалиции, които ще настояват за следните промени, водещи към генерална промяна в България - мирна, свободна, справедлива и солидарна социално-икономическа система:

1. Независима вътрешна и външна политика (а не компрадорска служба)
2. Външна политика, насочена към траен световен и евразийски мир, солидарност и сигурност (а не безкрайни войни до „пълна победа“)
3. Трансформиране на НАТО в отбранителен съюз без прекрачване на „червеи линии“ и неспазване на поети ангажименти (а не нападателен съюз)
4. България – страна без ядрено оръжие и чужди бази (а не военно депо на чужди държави)
5. Много по-добра координация на страните-членки на Европейския съюз и демократизация на вземането на стратегическите решения, включително и чрез общоевропейски референдуми (а не системно пренебрегване на европейското обществено мнение и „Европа на различни скорости“)
6. Приемане на РСМ в Европейския съюз след изпълняване на предварителните договорености
7. Облекчаване на възможностите за национални и местни референдуми (а не 240 „знаят и могат всичко“)
8. Икономическо развитие на България чрез висок „догонващ“ икономически растеж (а не в полза на олигархията, латифундистите и плутократите)
9. Въвеждане на БДС (Български държавен стандарт) за храните и другите потребителски стоки (а не системни „заменки“ и измами с евтини и некачествени продукти)
10. Социално развитие чрез справедливо първично разпределение на доходите „заплати – печалби“ и чрез включване на 50% от наемните работници в надзорните съвети на фирмите (а не „печалбата е над хората“)
11. Държавата да участва с около 50% в производството и реализацията на БВП (а не неолиберализъм)
12. Прогресивно данъчно облагане на доходите, богатствата и наследствата (а не срамния „плосък данък“)
13. Субсидии за партиите – до по 5 лв. на спечелен глас на изборите за НС за всички участници (а не по 8 лв.); До два мандата на кметове (а не несменяемост)
Ако не намеря на "политическия пазар" достойна стока, ще гласувам за най-сродната ми политическа душа (ако има такава), но против партиите от "статуквото", които са лицемерни и с омръзнали и несимпатични лица.
Всекиму своето!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.