На Третата световна война ще сме от ....битата страна!

На Третата световна война ще сме от ....битата страна!
03-10-2022г.
0
Лентата

ГЕРБ спечели, заради ниската избирателна активност... Чист популизъм е, че се връщат на сцената. Имат под 5% увеличение на гласовете, в сравнение с миналите избори.
ДПС е с толкова високи проценти, поради същата причина...
ПП загубиха 170 000 от гласувалите за тях на миналите избори. Това не е победа, а постепенно потъване...
Над 60% от българите не гласуваха. Те са виновни, че няма да се сформира правителство, което да изведе България от тинята, в която я навряха. 
Чакам следващите избори! 
Статистически има само една партия от последните четири парламентарни избори, която увеличи чувствително броя на хората, които я подкрепиха. 
Не се поддавайте на популизъм! Процесите, които се случват в политическото пространство са по-скоро оздравителни, отколкото други. 
Нещо друго, обаче, ме тормози: По време на Първата и Втората световни войни България все заемаше място откъм битата страна (да не кажа друго). Сега, по мое мнение, отново сме в подобна позиция. Ето, от това ме е страх най-много! 
Колко ли е трудно да запазим неутралитет при проблемът между Русия и Украйна (НАТО, ЕС, САЩ...)? Обърнете внимание дали Турция така се ежи на Русия! А Турция има най-голямата армия в НАТО. Румъния перчи ли се на Русия? Испания и Португалия дразнят ли се с Русия? Гърция дразни ли се с Русия? 
Защо нашите шматароци го правят??? 
Аз имам готов отговор на всеки амбреаж от НАТО, ако ме попита защо си стоя и не се заяждам с Русия: Имахме 250 000 добре въоръжена и подготвена армия. Сега имаме по-малко армия, от времето на Ньойския договор. С 5000 момичета ли ще нападнем ....военния оркестър на Русия??? 
Политиката на десните ни политически сили е ...мноооого лява. Парадно лява. И, ако си остане такава, свиквайте с това, че и на Третата световна война ще сме от ....битата страна!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.