Фейсбук, който умря

Фейсбук, който умря
28-10-2017г.
57
Мартин Карбовски

Последните дни, без да се разбере официално, компанията на Цукърбърг започна да запушва постове на потребителите си, които водят до медийни публикации.


Беше пуснато съобщение, че това е експеримент в страни като Сърбия и Словения, но много от потребителите забелязват че активността е намаляла - особено под линкове на вестници и телевизии.
Цукърбърг явно силно контролира трафика и без ние да знаем как и кога, той ни лишава от естествения поток да обменяме новини.
Целта на собственика на ФБ е елементарна и граничи с ненужна алчност - всеки да си плаща за публикации, свързани с медия, най-вече това да се прави от самите медии.
След като ФБ се самопочисти от мръсни думи, стана политически коректен, загуби хора като Бегбеде и явно цензурира дори вицове - Цукърбърг пристъпва към смъртта на ФБ. Смърт от алчност, не-служеща на хората и потребителите. Липсата на новини и политика във ФБ ще е краят му.
Социалната мрежа ще заприлича на личен албум с бебета, котета и храна, който вие не притежавате. Нищо от това, което поствате във ФБ не е ваше, а и е трудно за достигане.
Милиардерът, който твърдеше че ФБ винаги ще е безплатен, просто ще направи политически, социални и медийни подкастове, където да се псуваме (един друг и всички срещу политиците) срещу заплащане.
А това тук не върви.
Сбогом, нещастнико.

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.