Да се маскираме като националисти за Хелоуин

Да се маскираме като националисти за Хелоуин
31-10-2017г.
24
Гост-автор

Обичат чуждите празници, не тачат толкова стриктно своите.
За чужденците с любов, а за бабите им с хляб и сол. Робуват на измислени закони, ама не на всички, а само на тези, които те преценят.
Способни са да разделят държавата от родината. И съответно 99% от тях мразят държавата, но обичат родината. Но същите не могат да разделят личното благо от общите интереси. И винаги за тях преобладават личните облаги над всичко останало.

{BANNER_ID-4}


Всъщност те са част от един народ. Народ биещ се в гърдите какъв националист е… ама не на родните празниците, а на Хелоуин.
Половината от този народ псува другата половина, която от своя страна обикаля като чучало препълнените кръчми и се кълчи под звуците на ориенталска музика. Но всички заедно са толерантни. И към себе си и към държавата, а на родината любовта и стига.
Те са работливи, всъщност по-скоро са бачкатори и по-скоро работливи извън пределите на родината.
В държавата са предимно мързеливи, мрънкащи и вечно гладни. Не ги мислете, докато се чудете кои са, те никога няма да се наситят. Обичат властта и да раздават правосъдие. Най-вече сред близките и познатите си.
Не познавам по-толератни хора от тях. Спокойно приемат всеки идиот, застанал да ги управлява. Вечерят със салам от лев и двайсет, докато гледат как от малкият екран ги наричат "лош човешки материал". Но понеже са толерантни към властта те кротичко преглъщат салама и достойнството си. Тези хора могат да понасят обиди и критики, ако са от някой по-висшестоящ. Но от близък човек не. И докато мислите как точно да им разясните картинката, те отново се чувстват преебани, ама не от вас…
От политиката, от малцинствата, от обратните, от изповядващите друга религия (освен тяхната ) и най-вече от държавата. Неосъзнавайки, че държавата са те самите. И ако имаше поне малко толерантност в нея за сметка на смирението и търпението, може би този народ наистина щеше да е от Лъвове.
Неслучайно гербът им е на лъв, но в живота си са се превърнали в мишки.
***
Автор: Ралина Петрова

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.