Това ли са новите идоли?

Това ли са новите идоли?
31-10-2017г.
41
Адриана Аврамова

Години наред чалга музиката е сочена с пръст (включително и от мен), задето дава лош пример на децата, развращава поколението и ги учи на грешни ценности.
Дойде време, в което днешното младо поколение има нови идоли, с които да расте и които някак малко по малко успяха да детронират чалгата като любимата музика на тийнейджърите.
Замисляме ли се обаче какво донесе новата музика и новите идоли на новото поколение?
Чалгата научи децата на кючек, а съвременната модерна поп и рап музика ги учи да туъркват със задниците си.
Чалгата научи децата да пеят с цели гърла за несподелената любов, възпя красивите жени и богатите мъже.
Модерната днес рап музика научи децата що е то "базуука", дава им съвети какво и как да начертаят, понеже са ученици и размахва средни пръсти.
Чалгата им показа модата на големите цици, рапа на големите задници.
Дразня се на факта, че години наред една гилдия беше оплювана от всички заради лошия пример, който дава на горките деца.
А сега, само няколко години по-късно, едни нови тийн идоли, пеещи текстове, лишени от логика, но пък с рима, завлядяха  децата и ние дружно им... аплодираме, сякаш учат поколението на просвета и забравени ценности.
Да ви кажа, музикалните шедьоври на Фики Стораро по нищо не се различават от тези на Криско.Обаче първият е ''гнусен чалгар, турчин, няма крака и т.н. ...'', а вторият е ''най-успешнят, талантлив и обичан рап певец на България''.

И питам, къде се загуби ентусиазмът, с който хранехте чалгата в пиковите й години, защо не го проявите сега, когато пълни дискотеки с тийнове възпяват белото и задниците?
Сериозно ли мислите, че щом една музика не я дават по Планета, значи задължително е качествена?
И че не-чалга изпълнители са по интелигентни, добри, мили и прекрасни от  другите?
Защото веднага се сещам за един рапър, който в момента участва в най-гледаното реалити в България и освен завидно самочувствие, агресия и арогантно поведение, не виждам какво друго показа и на какво по-добро ще научи децата ви?
Може би ви харесва да слушате коментари като - "ти колкото аз изкарвам на месец, не си виждал през целия си живот " или "аз нямам фенове, аз имам ултраси".
Може би забравяте, че именно вашите деца правят тези хора "звезди" и им изкарват паричките от именно вашите заплати.
Да, вашите крещящи влюбени дъщери, още от ранни тийн години биват възпитавани от своите идоли с поведение на арогантност, самовлюбеност, на определена визия и поведение.
И да, не се учудвайте, че на 14 г. изглеждат като на 24.
И не се учудвайте като си хванат някое леке за гадже.
И не обвинявайте чалгата. Защото децата имат нови идоли. 
Същите, които вие сега аплодирате... ще изчакам няколко години да видя дали ще намразите.
И не, не защитавам чалгата. Просто не харесвам лицемерието.

{BANNER_ID-4}



 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.