Средният пръст и раненото куче.

Средният пръст и раненото куче.
06-11-2017г.
57
Милена Янинска

Днес на дневен ред са един среден пръст, едно ранено куче и една жена, която се мисли за зоополиция. Ето каква разказва Фейсбук: 

„Вчера в 12,30 часа в района на кръговото на бившия дом Миньор млада жена с "Фолксваген Голф" в лявата лента удари куче. Друга жена - Светлана спряла, за да окаже първа помощ на кучето. Кучето се скрило в храстите. Светлана видяла същата кола на извършителката малко по-напред. Настояла жената вътре да отвори прозореца и я попитала защо е блъснала кучето и защо не е спряла да му помогне. Жената отговорила агресивно, че това не е нейна работа и да си гледа своите рaботи. Изобщо не се постарала са разбере живо ли е кучето или не. Дала рязко газ и потеглила. Светлана скочила в колата и подкарала след нея. Настигнала я едва на кръговото на Пикадили парк. Снимала я докато я гони, като се вижда как шофьорката на голфа й показва среден пръст. Блокирала я на кръговото на Пикадили парк и слязла от колата, за да я снима отблизо. Жената й взела телефона и отказала да го върне. От друга кола слязла една едра жена и започнала да блъска Светлана, без дори да попита за какво е всичко това. Едва, след като разбрала, че телефонът на Светлана е у тази жена "се разпоредила" да го върне и Светлана могла да си тръгне.“

И Фейсбук се възмущава. Емоциите са хубаво нещо. Но да проследим логиката. Уличните животни постоянно стават жертва на движението. Понякога дори стават причина за ПТП-та и застрашават живота на водачите. Мисля, че всички сме наясно с факта, че има ситуации, които не можеш да избегнеш и други, в които не съумяваш да реагираш, така че за всички да е добре, включително и за кучето.

Мисля, че всички ще се съгласим, че здравата логика и инстинкт за самосъхранение поставят нещата така – първо аз, после другите хора около мен и накрая – кучето. Това не е лошо отношение към кучето. Това е разсъдък на психически стабилен човек. Здрав разум.

Шофьорите, които са били причина за смъртта на улично животно, рядко ликуват след това. Малко са изродите, които нарочно и с удоволствие се „целят“ в котките и кучетата. В повечето ситуации става дума за инцидент, обикновено предизвикан от самата животинка, от който човекът зад волана не ликува. Не често, особено пък жените-шофьори, са в шок и силно притеснени.

И в една такава ситуация – се появява природо-защитничката Светлана и тропа по автомобила на обърканата жена и й иска сметка, що не помага на кучето. Светлана, защо вие не помогнахте на кучето? Защо тръгнахте да гоните другата жена, вместо да останете до храстите, да окажете помощ, да повикате помощ? Защото нали уж за кучето ви пука? Аз не разбирам кому е била нужна гоненицата и всичките истерии на платното??

Някой ви е показал среден пръст? Знаете ли – така правят хората, когато се месите, където не ви е работа. И аз ви показвам този символ, но защото сте се направили на зоополиция, вместо да помогнете на кучето.  И ви упреквам за това, само защото под предтекст колко ви е било жал за животното, сте извършили всичко останало. Не знам дали разбирате, но с поведението си на пътя сте могла да причините инцидент, в който да пострадат хора.

Не подкрепям невъзпитаната провинена дама. Но и в никакъв случай не я нападам. Само си мисля – колко би било хубаво, когато можем да помогнем – просто да го направим, а когато не можем – да не пречим излишно.

Така и не разбрахме как е кучето.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.