Колко ни струва идиотията българска?

Колко ни струва идиотията българска?
08-11-2017г.
22
Гост-автор

Дина Христова-Игнатова, Фейсбук:
Отдавна се каня да споделя възмущението си от пилеенето на пари за достъпност и подигравката с хората, които тръгват за някъде и стигат до никъде, защото някой нагло ги е излъгал, че софийското метро е достъпно. Когато случайно се качих в асансьора на метростанция "Сердика" на изхода към Синагогата, помислих, ще халюцинирам - изходът от асансьора беше на 90 градуса спрямо входа.
Що за малоумник трябва да си, за да изградиш съоръжението така, че да се налага количката вътре да се обръща на 90 градуса, за да се изкара. Другият вариант е да я дърпаш настрани.
Скоро обаче пак ми се наложи да изляза през този изход и установих, че изобщо не е халюцинация. Тук дори не говорим колко безсмислен е този асансьор, защото се излиза към никъде - стръмен тротоар, разбита улица. Разбира се, асансьорът не работи. А точно срещу него се мъдри вход с надпис "Метрополитен".
И за този асансьор е плащано. И за безумната рампа на стълбището откъм Здравното министерство, което е с наклон сигурно 90 градуса също е плащано. И за двете безмислени рампи на изхода на метростанция "Люлин", откъм Била (на снимката) - от едната страна метална, от другата - от камък. В резултат - трудноподвижните хора не могат да използват перилата, а тези с количките - рампите. Безобразие!!!
Асансьорът не го пускам, защото, като не работи, не може да се направи снимка, която да онагледи идиотията.

{BANNER_ID-4}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.