Как учителка мюсюлманка излъга, че е жертва на дискриминация!

Как учителка мюсюлманка излъга, че е жертва на дискриминация!
16-11-2017г.
65
Лентата

Британска мюсюлманка, която кандидатства за работа като учител в детска градина в Кувейт е помолена да махне забрадката си, защото училището е английско. Фузиа Катун, на 23 години, се е надявала да работи в английска забавачка в мюсюлманска държава. Надявала се е да бъде "по-приета", отколкото във Великобритания. Но след като кандидатства за работата, тя получава мейл от  персонала на училището: "Родителите не искат децата им да бъдат обучавани от преподаватели с бурки.  Това е английско училище ".
Ако иска да работи в училището, Фузия  не може да носи  забрадките си и в свободните помещения на сградата. 
За Фузия този и-мейл е обиден: "Когато получих съобщението, не можах да повярвам на това, което четях. Това не е просто моята религия - това е част от мен. Аз съм силно, гъвкаво,нормално, британско момиче и моята забрадка е част от същата тази самоличност. Аз съм роден в Англия и аз съм англичанка. Никога не съм преживявала ислямофобия в живота си."

Все пак Фузия е била одобрена за позицията, при единственото условие да махне забрадката. В писмото до нея се споменава и, че "В малките групи на образователната институция, има само женски персонал." Фузия е объркана, защото Кувейт е мюсюлманска страна с мнозинство, което проповядва исляма. В отговора на училището се казва: "Можете да носите забрадка, докато не сте в училище. Ако това не е приемливо за Вас, Ви желаем успех."

Фузиа казва: "Има достатъчно дискриминация срещу мюсюлманските жени от не-мюсюлманските страни, така че е изключително тъжно да се види подобно отношение в училище от мюсюлманска страна". Английската институция заяви, че твърденията за дискриминация са "неверни": "Твърденията за дискриминация срещу персонала, носещ хиджаб са неверни. Нашите училища са горди, че наемат много учители мюсюлмани с хиджаб. Твърденията срещу училището са разпространени от неуспешен кандидат за работа в чужбина, на който е отказана заетост поради недостатъчна квалификация.
След това английското училище публикува няколко изображения в Инстаграм на учителки от тяхното училище, които са със забрадки.  

Автор:http://www.dailymail.co.uk

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.