Актуално
„БПЦ не бива да се страхува от предоставения й исторически шанс да стане Майка Църква на Македонската архиепископия”. „Втори такъв шанс няма да има” - подчерта д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет”.
Македонската архиепископия е готова да признае БПЦ за Църква-майка!

Лентата | 18/11/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Македонската архиепископия e готова да признае Българската патриаршия за своя Църква-майка – безпрецедентният документ беше огласен в предаването „Вяра и общество“ по БНТ 1.

„Българската патриаршия възстановява евхаристийното общение с Македонската архиепископия, а тя ще признае Българската православна църква като Майка Църква” – това гласи писмо, прието от Светия синод на Македонската църква на 9 ноември т.г., адресирано до Светия синод на Българската църква.
Оригиналът на документа и пълният му текст вижте и чуйте във видеото:

Македонската архиепископия е готова да признае БПЦ за Църква-майка

„БПЦ не бива да се страхува от предоставения й исторически шанс да стане Майка Църква на Македонската архиепископия”. 
„Втори такъв шанс няма да има” - подчерта д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет”.
 
”Апелирам към Българския патриарх да заеме мястото си на духовен баща и да помисли, че от другата страна живеят наши духовни братя. Редно е да подкрепи хората в Македония.”
Според него през есента е имало срещи между македонски и български клирици у нас, но българският Синод все още се бои да направи първата крачка. Други статии от този авторКоментари