Пирани в езеро

Пирани в езеро
28-11-2017г.
87
Гост-автор

Над 305 души бяха убити в Египет.
Причината? Били последователи на суфизма - ислямско течение, насочено към мистицизма.
Извършителите? За пореден път салафити/уахабити.
Светът се държи така, сякаш нищо не е станало. Но и тези над 300 човека са си обикновени хорица.

{BANNER_ID-4}

Затова нека обобщим накратко.
Ислямът има две големи течения - шиитизъм и сунизъм, като последните са около 80% от мюсюлманите. Сунитите имат четири големи школи, горе-долу разделени на териториален принцип. В Северна Африка са последователи на школата на Малики, покрай Индийския океан са шафии, а в Леванта и в Централна Азия са последователи на школата на Ханафи. Саудитската школа е тази на Ханбали, а нейни главни течения са уахабизъм и салафизъм, като първото е просто продължение на второто.
Днес саудитската школа е отговорна за над 94% от атентатите по света.
Именно С.Арабия е източникът на тази идеология и харчи милиарди долари, за да я разпространява. А тя става все по-популярна и силна.
Последователи на салафизма и уахабизма са Ал-Каида, Ислямска държава, Боко Харам, Ал-Шабаб, Ал-Нусра, Ахрар Ал-Шам, Джейш ал-Ислам, Ансар ал-Шариа и и още над 60 официално обявени терористични организации.
Последователите на тези саудитски течения извършиха атентатите в Ню Йорк, Мадрид, Лондон, Париж, Берлин, Манчестър, Ница, Барселона, Бостън, Москва, Брюксел.

После хората се чудят защо като финансират и продават оръжия на С.Арабия или Катар, те после попадат в горепосочените групи. Не трябва да си много умен, за да се досетиш за връзката.

Тази идеология е пълна противоположност на всяко демократично, рационално, толерантно, технократско общество. Тя сякаш е създадена за да предизвиква конфликти, мизерия, хаос и тотално затъпяване, изоставане и подчинение.

Някои днешни лидери доволно отглеждат пирани в езеро, защото така им изнася, без да осъзнаят, че това езеро е свързано с мрежа от реки, през които пираните могат да пропълзят и развъдят и в техните водни басейни.
***
АВТОР: Daher Lammoth , Фейсбук

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.