България и щедрите бедняци

България и щедрите бедняци
28-11-2017г.
44
Лентата

Коментар на Димитър Самодумов по повод на новината, че България ще даде 500 000 евро в помощ на Африка.
Ето какво написа Самодумов в социалната мрежа:

България формира 0.3% от GDP на Европейски Съюз.
България дава 500 000 ЕВРО за Спешен Доверителен Фонд за Африка...същата Африка, която ние никога не сме колонизирали, бомбардирали, ограбвали или подобни.
Ако ние даваме 500 000 ЕВРО за Спешния Доверителен фонд, то в него трябва да има 1 667 000 000 ЕВРО само от страните от Европейски съюз, без ООН ……
Ама няма!
Но бедна България ще даде 500 000 евро, щото можем да вземем заем от по-богатите страни, за да дадем за Африка, която не сме колонизирали, бомбандирали или ограбвали!
А ся де, не сме ли мнооого щедри?!

{BANNER_ID-3}

А ето какво гласи и новината-повод за коментара, цитирана от news.bg:

"Правителството отпусна 500 000 евро за Спешния доверителен фонд на ЕС за Африка. Средствата са доброволна вноска във фонда, създаден от Съюза за постигане на стабилност и справяне с първопричините за незаконната миграция и разселените лица в Африка. Те се осигуряват по линия на официалната помощ за развитие и хуманитарна помощ, които страната ни като член на ЕС следва да отделя от бюджета си.

През юли ротационният председател на Съвета на ЕС Естония направи допълнителен доброволен принос към Фонда в размер на 1 млн. евро, с което увеличи своя общ принос от 450 000 на 1,45 млн. евро. От учредяването на Доверителния фонд досега България е направила принос от 50 хил. евро, което е идентично на съответните минимални приноси от Латвия, Литва и Словения. В отговор на апелите за мобилизиране на допълнителни средства за Доверителния фонд на ЕС за Африка, страната ни дава нов, ясен сигнал за ангажираността си по отношение на южните граници на Европейския съюз.

Новата доброволна вноска ще има и позитивен ефект при изпълнението на задачите на Българското председателство на Съвета на ЕС и реализирането на устойчиво решение на проблема с миграцията, което е приоритет в Правителствената програма за периода 2017-2020 г."

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.