Актуално
Моето лично наблюдение е, че в момента тече голям културно-исторически процес, стимулиран и направляван достатъчно умело от съвременните субективни фактори, който се цели в устоите на християнската цивилизация.
Християнството - под прицел

Лентата | 29/11/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Така като гледам, тук не сме особено наясно какво се случва със западната цивилизация и почти не познаваме реалния дебат в техните общества, въпреки напъните ни да бъдем част от тази цивилизация.
Тук хилавият ни елитец още се бори с комунизма и дори не забелязва, че западният свят отдавна е прекрачил в някакъв нов етап на развитие, където нашите ориентири като ‘ляво’и ‘дясно’, ‘комунизъм’ и ‘демокрация’ се считат за тежък атавизъм. Там противоборството вече се движи по няколко оси, напълно различни от нашите: между глобализма и национализма.
Между светския постмодернизъм на западната цивилизация и религиозния ислямски анахронизъм.
Между потребителската култура и религиозно - фундаменталистката светогледна система.
И темата за расизма отново е на дневен ред, но вече с обратен знак.
Моето лично наблюдение е, че в момента тече голям културно-исторически процес, стимулиран и направляван достатъчно умело от съвременните субективни фактори, който се цели в устоите на християнската цивилизация.
Като започнем с онзи тренди професор от Харвард, който ‘доказва’, че белите мъже са биологични расисти, като минем през модерните академични дисциплини в западните университети по whiteness studies, финансово стимулирани със стабилни грантове от многобройни НПО-та, и като стигнем до новите политики за реинтеграция на джихадисти, мисля, че става дума за цялостна програма, целяща дълбоки структурни промени в обществото.
Сума ти ‘прогресивни’ и ‘модерни’ лефти social justice warriors се борят на живот и смърт с последните отломки от християнската традиция, с идеята за традиционното, патриархално, бяло семейство, твърдейки, че по този начин възпроизвеждаме потисничеството, защото именно бялото семейство репродуцира системата за насилие над угнетените раси. Ето защо мастити професори ни обясняват, че отмирането на етническите германци е нещо хубаво, защото са биологично детерминирани нацисти, рекламите ни показват специфично формирани двойки - бяла жена и цветнокож мъж мюсюлманин, а шведското правителство илюстрира бъдещето на страната в официален клип чрез снимка на мюсюлманска жена.
И изобщо не говоря за някакви конспиративни сайтчета, бълващи параноично-налудничави теории, а съвсем legit издания и известни ъпиниън лидери.
Чета, гледам, слушам и се чудя кога точно всички полудяха.
***
Автор: Ирини Зикидис, Фейсбук Други статии от този авторКоментари