Актуално
Лидерите на Гърция и Турция, Алексис Ципрас и Бинали Йълдъръм са инженери, а в тази група влиза и лидерът на Финландия. Премиерът на България е завършил за пожарникар.
Какво са завършили европейските лидери?

Гост-автор | 05/12/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Премиерите на Русия, Испания, Португалия и Исландия са завършили право. В тази група включва министър-председателите на повечето балкански държави, като Словения, Хърватия и Черна гора. Мирослав Церар, Андрей Пленкович и Душко Маркович, които са учили в юридически факултети.

Сърбите са извън шаблона, защото премиерът Ана Брнабич е магистър по маркетинг.
Лидерите на Гърция и Турция, Алексис Ципрас и Бинали Йълдъръм са инженери, а в тази група влиза и лидерът на Финландия.
Премиерът на България е завършил за пожарникар.Политически науки е завършил италианският министър-председател Паоло Гентиноли, география – британския премиер Тереза Май, а норвежкият премиер Ерна Солберг е завършил социология.

Албанският премиер Еди Рама е завършил университет по изкуство, защото искал да стане художник, а Ангела Меркел е изучавала физика.

Шведският премиер Стефан Льовен е с особен статус – той няма диплома за висше образование.

Льовен работи като заварчик, а по-късно става лидер на синдикат. Когато започва да се занимава с политика, той става лидер на управляващите социалдемократи. Той напуска университета, където изучава социални науки само след една година обучение.
***
Автор: Мария Донева, Фейсбук Други статии от този авторКоментари