Сирийско бебе стана символ на солидарност в интернет (видео)

Сирийско бебе стана символ на солидарност в интернет (видео)
21-12-2017г.
43
Гост-автор
 
Снимката на сирийско бебе, загубило едното си око след въздушен удар, нанесен от силите на режима, стана символ на солидарност в социалните мрежи.
Детето е в центъра на придобила популярност в социалните мрежи кампания за солидарност, при която много интернет потребители споделят снимка на самите себе си, в която закриват с ръка едно от очите си, предаде Франс прес.

От няколко дни хаштагът "#СолидарностСКарим" (#Solidarity with Karim) е все по-споделян в Туитър и Фейсбук, след кампания, започната от фотографи на свободна практика в Източна Гута, последния бастион на бунтовниците близо до Дамаск. 

При въздушен удар в този регион на 29 октомври бебето, което тогава е на 40 дни, е тежко ранено в едното око, а майка му е убита, съобщиха семейството му и лекарят, който се е грижил за него.
Кампанията стигна до Съвета за сигурност на ООН. Постоянният представител на Великобритания Матю Райкрофт публикува снимка на самия себе си, седнал на кръглата маса и криещ окото си с ръка.

"Предупреждаваме за опасностите от бездействието, което води до смъртта на още хора. Още училища ще бъдат бомбардирани. Още деца ще бъдат ранени", пише Райкрофт в туита, който придружава снимката.

Той призовава за слагане на "край на бомбардировките и обсадата на Източна Гута".

Турски министри, чиято страна подкрепя в Сирия бунтовниците срещу режима на президента Башар ал Асад, също публикуваха в Туитър снимки на раненото бебе. 
***
Източник: dir.bg
***
А ето как всъщност изглежда новината през погледа и коментара на Daher Lammoth:

"Според статистика на ООН едно на 12 деца в Субсахарска Африка умира преди да навърши 5 години, което прави над 9.2 милиона годишно. А 17.6 милиона деца в същия район остро страдат от недохранване. Само от пневмония, диария и малария годишно загиват 1.3 милиона деца пак в същата Субсахарска Африка. Обаче на никого не му пука за тези деца.

Както и за децата в Йемен, където пак според официална статистика около 80% от тях се нуждаят от помощи, а около 2 милиона мизерстват и гладуват. Само за миналата година над 50000 деца са измрели от глад. Всичко това "благодарение" на бомбадировките на великата демократична С.Арабия и техните съюзници.

За всички тези деца няма да чуете много по телевизията или медиите. А за кои ще чуете? За изфабрикувани драми като тази на Омран в Сирия, или тази на момиченцето Бана. За тях ще прочетете тонове хартия. За да може да се окаже после, че всъщност родителите на Омран подкрепят правителството и че бунтовниците са срутили къщата им, или че бащата на Бана е член на ислямистката групировка ал-Сафуа, която към настоящем вече е част от клона на Ал-Каида в Сирия (Ал-Нусра).

Всъщност това, което се случи в И.Алепо, се повтаря и в Гута, и през последните дни медиите стартираха мащабна кампания по пропаганда, че видите ли САА обстрелват горките "бунтовници", а всъщност се случва точно обратното. Започват да експлоатират и деца: http://dnes.dir.bg/news/siria-siriysko-bebe-26709866?nt=4. Същият сценарий. Същият алгоритъм. Същите точки. Уж в Източен Алепо е имало 400 хиляди души. А се оказаха 100 хиляди. Ползвани като щит. Избягаха само терористите и семействата им. Останалите 80 000 останаха. Сега казват, че има 400 хиляди в Източна Гута. Че трепят деца. Че бомбардират последни болници и училища. Колко трябва да си тъп, за да се вържеш?

САЩ финансира сирийските бунтовници и признава, че е изхарчила половин милиард долара за да ги тренира, но накрая има 4-5 души на разположение (http://www.msnbc.com/…/4-or-5-in-syria-trained-by-us---500m…). Да не говорим за милиардите, които хвърлиха дружките им от С.Арабия, Катар и Турция и те да финансират "умерени", които накрая се оказват все салафити. За да може от територии на бунтовниците, където живеят 9% от населението, да бомбардират останалите 80%, които живеят на "асадски" територии.

Всички тези милиарди можеха да отидат при децата в Субсахарска Африка, вместо да убиват деца в Сирия. Но на никого не му пука за тях. Знаете ли за какво им пука. За тръби, газови. И са готови да използват деца за да убиват деца.

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.