Специален коментар
Днес искам да питам отново с какво ще остане Борисов в историята? Не е заяждане. Ще остане ли Борисов в историята с неща като третия пол? Само с това ли? Или с магистралите ще остане? Колко километра магистрали направи Борисов - сметнете дали е достатъчно за историята.
БОРИСОВ ТРЕТИ (пол)

Мартин Карбовски | 03/01/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.


Как гласува премиерът ни за Истанбулската конвенция?
Няма кой да го пита, питаме го само ние във Фейсбук.
 
Какво носи на нацията едно такова решение - никой не знае. Но всички разбират, че това е нещо задължително и безполезно. Нещо от началниците. Защо се прави - цял един народ вдига рамене. Колко човека засяга? Някой нещо?
Някой познава ли човек с трети пол? Премиерът какво мисли за хомосексуалистите, а и за тези от третия пол, срещал ли е премиерът човек от трети пол? Не е.
Аз съм срещал. Ще ви разкажа за него друг път.
Днес искам да питам отново с какво ще остане Борисов в историята? Не е заяждане. Ще остане ли Борисов в историята с неща като третия пол? Само с това ли?
Или с магистралите ще остане? Колко километра магистрали направи Борисов - сметнете дали е достатъчно за историята.
Колко Западни Балкани обедини? Кое точно беше от полза на народа ? Или народа Му?
А имахте години да направите нещо.
Кое решение беше от полза на пенсионерите досега? Кое решение последните години беше от полза на демографията? На децата? На 369-те бебета, които тази година, 2017-та, се родиха във Видин?
По едно на ден за цяла година, този проблем достатъчен ли е, та погледът на министри да се обърне натам, към Видин - а да не гледа с приоритет към третия пол.
Колко емигранти върнахте?
Колко работни места създадохте?
С колко вдигнахте БВП и покупателната способност? Колко медии остана свободни? Една? Две? Тази тук брои ли се още? Да се закриваме ли? Или да се продадем - ако имаме късмет?
Колко училища закрихте? По чия воля и как така? Не можахте ли, не стигна ли времето да обсъдим поне това - за училищата и проваленото поколение на третата декада демокрация?
Има още много въпроси. Народът дописва въпросите. Въпросите си стоят, въпросите не могат да бъдат забранени, нали?
Борисов Трети днес остава в историята като едноличен представител на брюкселската фасадна розова олигархо-бюрокрация, която прави причудливи неща, между които са изродена международна и социална политика, както и някакъв нов вид комунизъм, в който равенството между половете е по-важно от социалното неравенство и с идеята, че едното е приоритет, а другото не е.
Борисов трети остава в заблуда, че е любим вожд и предпочитан лидер на избори, помагат му медиите за това и първичните партийни организации по места. Той смята, че ако днес всички имаме телевизори и хладилници нещата са наред.
Но всъщност същият остава във времето като човек, който тихо и полека наложи термини и свободи, които никой не е искал, докато загуби историческо време тази страна да бъде могъща, смислена и обичана. Наложи и несвободи като тази на словото и тази на бизнеса, които работят само с указания отгоре.
Господин премиер, занимавате се с глупости. Има достатъчно примери в цяла Европа, че новият социален инженеринг няма да просъществува дълго и срещу него ще скочат обикновните хора рано или късно. Срещу същия този социален и морален инженеринг скочиха много днешни европейски президенти и премиери - и те наистина ще останат в историята, дори и да не са били прави. Но ще останат в историята с характера си.
Вие, господин премиер сте суетен човек - настина ли ще останете в историята само с тихомълката поява на правата на третия пол?! Плюс неумолимата статистика за една изчезваща нация?
Замислете се - сравняват ви вече с Живков, с Путин даже. Но ако вие сте Живков, например, и трябва доволните от вас да маршируват под балкона на Дондуков - колко човека от третия пол ще ви приветстват, заради смелата ви социална, икономическа и културна политика? Не се заяждам. Колко ? Други статии от този авторКоментари