БОРИСОВ ТРЕТИ (пол)

БОРИСОВ ТРЕТИ (пол)
03-01-2018г.
32
Мартин Карбовски

Как гласува премиерът ни за Истанбулската конвенция?
Няма кой да го пита, питаме го само ние във Фейсбук.
 
Какво носи на нацията едно такова решение - никой не знае. Но всички разбират, че това е нещо задължително и безполезно. Нещо от началниците. Защо се прави - цял един народ вдига рамене. Колко човека засяга? Някой нещо?
Някой познава ли човек с трети пол? Премиерът какво мисли за хомосексуалистите, а и за тези от третия пол, срещал ли е премиерът човек от трети пол? Не е.
Аз съм срещал. Ще ви разкажа за него друг път.
Днес искам да питам отново с какво ще остане Борисов в историята? Не е заяждане. Ще остане ли Борисов в историята с неща като третия пол? Само с това ли?
Или с магистралите ще остане? Колко километра магистрали направи Борисов - сметнете дали е достатъчно за историята.
Колко Западни Балкани обедини? Кое точно беше от полза на народа ? Или народа Му?
А имахте години да направите нещо.
Кое решение беше от полза на пенсионерите досега? Кое решение последните години беше от полза на демографията? На децата? На 369-те бебета, които тази година, 2017-та, се родиха във Видин?
По едно на ден за цяла година, този проблем достатъчен ли е, та погледът на министри да се обърне натам, към Видин - а да не гледа с приоритет към третия пол.
Колко емигранти върнахте?
Колко работни места създадохте?
С колко вдигнахте БВП и покупателната способност? Колко медии остана свободни? Една? Две? Тази тук брои ли се още? Да се закриваме ли? Или да се продадем - ако имаме късмет?
Колко училища закрихте? По чия воля и как така? Не можахте ли, не стигна ли времето да обсъдим поне това - за училищата и проваленото поколение на третата декада демокрация?
Има още много въпроси. Народът дописва въпросите. Въпросите си стоят, въпросите не могат да бъдат забранени, нали?
Борисов Трети днес остава в историята като едноличен представител на брюкселската фасадна розова олигархо-бюрокрация, която прави причудливи неща, между които са изродена международна и социална политика, както и някакъв нов вид комунизъм, в който равенството между половете е по-важно от социалното неравенство и с идеята, че едното е приоритет, а другото не е.
Борисов трети остава в заблуда, че е любим вожд и предпочитан лидер на избори, помагат му медиите за това и първичните партийни организации по места. Той смята, че ако днес всички имаме телевизори и хладилници нещата са наред.
Но всъщност същият остава във времето като човек, който тихо и полека наложи термини и свободи, които никой не е искал, докато загуби историческо време тази страна да бъде могъща, смислена и обичана. Наложи и несвободи като тази на словото и тази на бизнеса, които работят само с указания отгоре.
Господин премиер, занимавате се с глупости. Има достатъчно примери в цяла Европа, че новият социален инженеринг няма да просъществува дълго и срещу него ще скочат обикновните хора рано или късно. Срещу същия този социален и морален инженеринг скочиха много днешни европейски президенти и премиери - и те наистина ще останат в историята, дори и да не са били прави. Но ще останат в историята с характера си.
Вие, господин премиер сте суетен човек - настина ли ще останете в историята само с тихомълката поява на правата на третия пол?! Плюс неумолимата статистика за една изчезваща нация?
Замислете се - сравняват ви вече с Живков, с Путин даже. Но ако вие сте Живков, например, и трябва доволните от вас да маршируват под балкона на Дондуков - колко човека от третия пол ще ви приветстват, заради смелата ви социална, икономическа и културна политика? Не се заяждам. Колко ?

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.