Мирното протичане на празника - опасно за живота

Мирното протичане на празника - опасно за живота
07-01-2018г.
21
Гост-автор

Вера Ленгсфелд:
В Новогодишното утро мейнстрийм-медиите в Германия се надпреварваха с репортажи, колко мирно е протекло тазгодишното посрещане на Новата година. Това послание очевидно трябваше на всяка цена да се набие в главите на всички. Реалността обаче беше скрита зад думичките „до голяма степен” и „преобладаващо” мирно протичане. Така журналистите се бяха застраховали. Как точно е протекло празнуването стана ясно (както през 2015 и 2016) чак след публикуването на мнения на потребители в мрежата.
Междувременно знаем, че зад думата „мирно” на повърхността се крие вълна от насилие.
В Лайпциг нападението на леви радикали над полицейските сили беше толкова брутално, че председателят на Немския Профсъюз на полицаите Райнер Венд го нарече „животозастрашаващо”. Но не само там. На други места също имаше опасни за живота прояви. В Бон непознати атакуваха празнуващите от движеща се кола с новогодишни ракети. В Залцгитер мъж от мигрантски произход стреля по 12-годишно момиче с нелегално огнестрелно оръжие. В Берлин – Шьонеберг сириец нападна с нож случайни минувачи. В Мюнхен друг сириец се опита да извади очите на мъж с пръстите си. В Дюселдорф кола се вряза в тълпата от хора. В провинция Зарланд бяха ранени петима полицаи при сбиване между два големи семейни клана на „мобилна етническа група”. В Шпрайер суданец изнасили жена разхождаща се в градината на катедралата.
Въпреки масираното полицейско присъствие по време на празненствата се стигна до сексуални посегателства. Както ни уверяват медиите, те не са в такъв обем както през 2015 и 2016 година. Но причината за това не се споменава. А тя е, че имаше значително по-малко празнуващи на открито жени в Кьолн и Хамбург отколкото предните години. На снимките пред катедралата в Кьолн и на централната Хамбургска улица се виждат предимно мъже. А там, където няма жени, няма и нападения над жени.
Лошото настроение на специално пристигналите за целта „туристи” с мигрантски произход (в Дюселдорф те бяха около 1000) често се стоварваше върху полицията, пожарната и спасителните служби. (…)

{BANNER_ID-3}

Миналия септември беше представено проучване на експерти, възложено им от Кьолнската полиция, според което и в бъдеще ще се сблъскваме с „феномени” като масовото събиране на мъже от миграционен произход по време на празници на открито. Като че ли става дума за природно явление.
Президентът на Федералната камара професор доктор Франк Улрих Монтгомъри не изрази никаква загриженост за медицинските спасителни екипи. Дори напротив. Неотдавна той дори защити нападателите на спасителните екипи. След убийството на 15-годишно момиче от един уж непълнолетен афганистанец, който на снимки изглежда значително по-възрастен, Монтгомъри се изказа против установяване на действителната възраст на така наречените „непридружавани непълнолетни бежанци”. Като радиолог той е на мнение, че рентгеновите снимки на ръцете на младите мъже представляват намеса в личното им пространство. За личното пространство на убитото 15-годишно момиче той вече няма грижа. Това е само допълнителен щрих към окончателната победа на мултикултурността в Германия. Монтгомъри не иска да знае, че градове като Хамбург и Манхайм са подложени на масирания терор на непридружавани непълнолетни бежанци. И то в такъв мащаб, че дори кметът на Манхайм публично отправи зов за помощ.

Накрая, но не и на последно място: гражданите на градчето Кандел, където беше убито 15-годишното момиче, които се бяха събрали на траурно шествие, бяха определени от медии като Велт 24 като крайнодесни. Срещу тяхното мирно ществие се изправи контра- демонстрация на агресивни леви младежи, които нападнаха участниците в траурното шествие.  Явно по тяхно мнение в пъстрата мултикултурна Германия хората нямат право да тъгуват за един преждевременно прекъснат живот (или поне нямат това право, когато става дума за живота на немско момиче).
Тази акция на пъстрите леви е толкова противна, още повече че Миа беше една от тях и позираше на снимка с табела „Мюсюлманите не са терористи”. Ако тъгуват за нея би трябвало да се запитат, дали нейната идеология не е опасна.
Да, атмосферата в Германия е отровена. Това обаче не се дължи на „крайнодесните подстрекатели”, както се твърди, а на онези, които продължават да подкрепят безотговорната политика и с всички сили се опитват да поправят грешките, които от септември 2015 все повече дестабилизират Германия.

***
Публикация на Нели Петрова

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.