Ирини Зикидис: "Не мога да им простя тъпия флирт с исляма"

Ирини Зикидис:
24-01-2018г.
58
Гост-автор

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Понякога се усещам, че инстинктивно заемам противоположна позиция на тази, която е вече шумно афиширана от конкретна група хора, които аз не уважавам. Причините са доста:
Не мога да им простя, че вкараха непроверени мюсюлмански имигранти в Европа.
Не мога да им простя гузното мълчание, когато същите мюсюлмански имигранти насилиха стотици жени в Кьолн.
Не мога да им простя гаврите със статистиката и твърденията, че терорът и убийствата са в реда на нещата.
Не мога да им простя тъпия флирт с исляма.
Не мога да им простя непонятното за мен мълчание по темата за действително ужасяващия живот на мюсюлманската жена в конкретни страни, особено на фона на тежката трагедия, която правят от живота на жената в християнските страни.
Не мога да им простя, че нарекоха освобождаването на Алепо "злокобна трагедия" и заеха страната на радикалния ислямизъм.
Не мога да им простя, че мълчаха, когато Давутоглу очерта границите на бившата отоманска империя като територия, в която днешна Турция ще има пряко влияние.
Не мога да им простя, че искаха да поверят на Турция сигурността на родината си.
Не мога да им простя, че искаха да правят обща флотилия с Ердоган.
Не мога да им простя, че намират за нормално да получават грантове и хонорари от могъщи НПО-та, за да пренаписват българската история, както и да прокарват тези и интереси на чужди държави.
Не мога да им простя, че нарекоха Левски ‘лайн0’.
Не мога да им простя борбата с ценности като родина, национална принадлежност и семейство.
Не мога да им простя, че се закичиха шумно с MeToo при условие, че мълчаха като вмирисани скумрии, когато насилваха жените в Кьолн.
Не мога да им простя, че геополитическата им култура е с площта на стара столевка.
Не мога да им простя елитарния подход при повече от скромните заложби в доста от случаите.
Не мога да им простя, че се изживяват като десни, а всъщност са класически леви либерали, следващи завета на Троцки да се унищожат последните остатъци от старите идентичности на културно, историческо и семейно ниво.
Просто ги намирам за невежи, опасни и шумни, това е.
Възможно е истанбулската конвенция да е изключителен проект, а аз да допускам сериозна грешка като съм нащрек, само защото нямам високо мнение за мисловните способности на това общество. От друга страна чета коментари, че всички, които сме си задавали въпроси за ИК всъщност ОДОБРЯВАМЕ ПОБОЯ НАД ЖЕНИТЕ и пак си викам "Ирино, тия верно са голямото зле".

Затова ще направя последен опит:
Каква е целта на въвеждането на спорното понятие ‘джендър’ и визира ли то абсолютно доказан научен факт, за който има абсолютен консенсус? Ако на този етап това понятие е само хипотеза - а върху хипотези, до колкото знам, не може да се гради законодателство – защо просто не се махне, та да подпишем без притеснения за мъже с цици, жени с тестиси и извънземни с гастрит? И още нещо - има ли конвенции за предотвратяване на насилието срещу деца, мъже, старци? Ако има – разкошно. Ако няма – защо?

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.