Как Турция ще подпомогне животновъдите?

Как Турция ще подпомогне животновъдите?
22-02-2018г.
30
Лентата

За да се намали вносът на месни продукти и да се подпомогнат животновъдите, правителството на Турция планира да предостави на турските фермери овчи стада от по 300 глави. Това заяви министърът на земеделието Ешреф Ахмед.

“Ние сме отглеждали през годините до 90 млн. овце, сега са около 45 млн., но пък населението ни се увеличи многократно. Правителството ще разпредели по 300 овце на  всеки желаещ фермер. Нашият приоритет е да предотвратим преместването на земеделските производители в градски райони, като по този начин, те се отказват от фермерството. При разпределянето на тези животни, ще се даде приоритет на регионите с пасища. Ние изчислихме, че ако осигурим по 300 овце, те ще родят 400 агнета. Животновъдите ще продължат да отглеждат овцете, но ще продадат агнетата на държавата и ще си платят овцете на държавата, а тя ще предостави агнетата на други животновъди”.   - това е заявил министъра.

Програмата предвижда и компенсиране на разходите на земеделските производители за ветеринарни услуги. 
В допълнение, правителството възнамерява да плаща на животновъдите минимална заплата и да поддържа тяхното социално осигуряване.

ИзискванияИзискванията за кандидатстване за 300 овце за разплод няма да бъдат много строги. Достатъчно е семейството на фермер да живее с него в селото.
Документ за ипотека: Държавата ще предостави на семействата 300 овце за разплод, като постави ипотека върху земята на фермера.
Шампанско: Броят на овцете ще бъде 300. Това е числото, което трябва да бъде дадено на всяко семейство. И то няма да се променя.
Още за фермера: Семействата на фермерите ще получат 300 бр. разплодни овце, както и осигуровки и заплата. Лицето, което получава овцете, ще получи минимална заплата. Ветеринарните услуги за овцете, също ще бъдат безплатни. Държавата ще отговори на необходимостта от фуражи и ще ги снабдява приоритетно.
ПлащанетоИзплащането ще бъде след раждането на потомството. Семействата ще могат да платят 300-те овце, като продадат агнетата на държавата или, ако пожелаят и самите те ще могат да си ги купят. Земеделският стопанин няма да загуби, защото ще има гаранция за цената.

***
Източник: говедовъд.ею

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.