Отец Силвестър: Не трябва да прощаваме на себе си!

Отец Силвестър: Не трябва да прощаваме на себе си!
23-02-2018г.
28
Лентата

Отец Силвестър Янакиев, Фейсбук:

Има едно особено усещане в това да поискаш прошка. Господ ни казва,че от нашата прошка към нашите длъжници зависи и прошката, която Господ ще даде на нас. А това е най-важно за нашето спасение. 
Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец; ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви (Мат. 6:14-15).

Отдавна знам, че през Великия пост има велики изкушения. И те вече започнаха. 

Спекулации, целящи да се понижи рейтинга на Църквата, за да се прокара все пак тази зловредна за България и децата на България Конвенция.

Провокации, целящи да се покаже "закостенелостта" на Църквата и нейните правила.

Ако ние вярваме в Бога, знаем, че Той е непроменим. Тоест, Неговото Добро и критериите за оценка на Доброто и злото са едни и същи - непроменими. Непроменими, защото са вечни и всяка претенция за "промяна" всъщност е нарушаване целостта на Истината и Правдата. Това трябва добре да се знае, защото в днешно време особено жестоко се спекулира с "остарелите" разбирания на Църквата. 

В някои уж православни сайтове започнаха да се прокрадват съвети, които дават ню ейдж привържениците, че трябвало да простим първо на себе си. 
Този съвет е един от най-сигурните начини да ни вкара в ада. От всички хора на земята единствено на себе си не трябва да прощаваме. Трябва да простим на близките си, на братята и сестрите си по вяра; на враговете си дори. Но на себе си - не. Ако простим на себе си греховете, ние ги омаловажаваме и игнорираме, а това е сигурна стъпка към гордостта и повторното извършване на греха. Бог да ни пази! Дано да преминем и през тези пости без да бъдем ощетени от злото!

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.