"Непорочният" бизнес в Европейска България

26-02-2018г.
18
Гост-автор

Днес НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ представи енигматичната Гинка Върбакова в сутрешното предаване на Виктор Николаев.

Г-жа Гинка представляваше купувачите на ЧЕЗ в плетения си тъмно резидав домашен пуловер, а подкрепещата я юристка, съответно в дрес код на бизнес дама.

Останах с първото впечатление, че г-жа Гинка ще купува селска кръчма, а не структуро-определящо предприятие на стратегическия сектор “Енергетика” за българската икономика и национална сигурност.

След обширното си самопредставяне на крупен играч в българския енергиен бизнес, семпло изглеждащата дама загатна за големи инвестиции и банкови гаранции.

Оказа се, истинските купувачи не могат да бъдат оповестени, не дай боже тайнствената банка-кредитор.

"Всичко е конфиденциално," непрестанно повтаряше г-жа Гинка, а след нея папагалски повтаряше същото юристката.

И като си представя каква врява се вдига в любимата ми Америка за ощипано дупе, чудя се какво трябва да бъде нашенското МиТуу като протест за игрите в Енергетиката.

Така и не разбрах за какво беше това представяне на загадъчната г-жа Гинка.

Зрителите едва ли са разбрали кой е купувачът, кой е кредиторът, швейцарска банка ли е, пералня на нечии пари или на ИДИЛ...

Е, да се надяваме, че след обстойното проучване от ДАНС, разпоредено от вездесъщия Премиер, както се случва в милата ни Родина, някой агент под прикритие тайно да измъкне папките с истините около сделката, та да ги прочетем в чуждия печат.

Дотогава г-жа Гинка ще е представителят на непорочния бизнес в Европейска България!

АВТОР: ХРИСТО КИРЧЕВ

{BANNER_ID-4}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.