Актуално
Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог, задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.
Ангел Джамбазки за правото на самоотбрана

Гост-автор | 04/03/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ангел Джамбазки, Фейсбук:

Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог, задържан за убийство в Пловдив.

Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него.

С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.

Видно от изнесените факти около инцидента в Пловдив, при който рецидивист-престъпник с красноречивия прякор Жоро Плъха почина след като нападна с нож в дома му 48-годишният лекар-анестезиолог Иван Димитров, става дума за класически случай на неизбежна самоотбрана.

Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си.

Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона.

Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самооотбрана и самоохрана.

Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават. Други статии от този авторКоментари