Какво направи наша журналистка в Брюксел (видео)

Какво направи наша журналистка в Брюксел (видео)
09-03-2018г.
272
Лентата

Преди време сайтът 21WIRE писа за офшорните съоръжения на САЩ за производство на био оръжия и за това как американската армия всекидневно произвежда смъртоносни вируси, бактерии и токсини, нарушавайки пряко конвенцията за забрана на биологичните оръжия на ООН.

Тази седмица българката и разследващ журналист Диляна Гайтанджиева беше в Европейския парламент в Брюксел и конфронтира с въпроси  по темата помощник секретаря на американското здравно министерство Брет Джироър.

Тя го разпитваше за офшорните скрити лаборатории за биологическо оръжие на Пентагона, разположени в източна Европа и Централна Азия.

Джироър остро отхвърли твърденията, че САЩ има лаборатории за био оръжия.

На излизане Гайтанджиева изтича след него, задавайки му още въпроси, но Джироър отказа да я допусне в асансьора и видимо ядосан отказа коментар.

Вижте видеото, в което Гайтанджиева разгневява американския помощник секретар  на здравното министерство с въпросите си:

Справка с нейния профил в Туитър показва, че миналия август Гайтанджиева е била уволнена, защото отново е говорила по темата за доставяне на оръжия за терористи в Сирия:

I've just got fired for telling the truth about weapons supplies for #terrorists in #Syria on diplomatic flights https://t.co/wSJTRIzKnr

— Dilyana Gaytandzhiev (@dgaytandzhieva) August 24, 2017

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.